Scandal la Spitalul Judeţean Galaţi. Protestatarii au aruncat cu petarde şi pietre, iar jandarmii au folosit gaz iritant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă personală
sursa: Arhivă personală

Incidente la protestul de luni noapte de la Galaţi. Manifestanţii au protestat în faţa Spitalului Judeţean şi au aruncat cu pietre şi petarde către grupul de jandarmi. S-a folosit gaz iritant, iar patru persoane au fost reţinute.

UPDATE: La protestul de aseară, 29 martie, Jandarmeria Galaţi a aplicat 48 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 72.000 lei, pentru participarea persoanelor fizice la mitinguri, demonstraţii interzise şi circulaţia persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecţie epidemiologică, proferarea de injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor.

Totodată, 5 persoane au fost extrase din mulţime şi conduse la autospecialele jandarmeriei unde au fost identificate şi sancţionate pentru ameninţări şi incitare la acte de violenţă. 

6 jandarmi au fost loviţi cu ouă, pietre, sticle şi petarde în tibie şi în umăr. Nu avem jandarmi internaţi sau care să necesite îngrijiri medicale. În acest moment nu sunt persoane reţinute

2000 de persoane au mărşăluit pe străzi şi au protestat în faţa sediului Prefecturii Galaţi, nemulţumiţi de restricţiile impuse de guvernanţi.

În centrul oraşului, manifestanţii au blocat strada şi au aruncat cu petarde şi pietre spre jandarmi. 

Ca să se apere, jandarmii au folosit scuturi şi au format cordoane. Unii dintre protestatari s-au îmbrâncit cu jandarmii. În timpul marşului, protestatarii au fost însoţiţi de zeci de maşini, care au claxonat şi au îngreunat circulaţia. 

După ce au plecat de la Prefectură, protestatarii au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde au huiduit şi fluierat.

La un moment dat, dinspre protestatari au fost aruncate pietre şi petarde către grupul de jandarmi care realizaseră cordon în faţa spitalului judeţean, moment în care forţele de ordine au reacţionat, folosind gaz iritant şi izolând persoanele conflictuale.

Potrivit Jandarmeriei Galaţi, au fost identificate patru persoane dintre cei care au aruncat cu pietre şi petrade în jandarmi. În maşina unui protestatar, jandarmii au găsit un spray cu gaz lacrimogen iritant.

Cercetările continuă în acest caz. 

VIDEO

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite