Scandal la CSM Dunărea Galaţi, câştigătoarea Cupei României la hochei. Suporterii cer ministrului Sportului demiterea conducerii clubului

0
0

Suporterii susţin că jucătorii nu au fost plătiţi de luni bune, iar clubul de hochei se află în pragul desfiinţării din cauza managementului defectuos. În replică, conducerea CSM Dunărea Galaţi precizează că echipa va continua să joace în campionatul naţional de hochei, nu şi în Liga MOL.

Un grup de suporteri ai câştigătoarea Cupei României la hochei, CSM Dunărea Galaţi, au trimis o scrisoare ministrului Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, în care cer demiterea conducerii clubului pe motiv că nu a ştiut să managerieze eficient bugetul alocat de autorităţile locale şi a adus clubul în pragul desfiinţării.

Iată câteva din lucrurile punctate de suporteri în scrisoarea amintită: ”Vă scriu în numele unui grup de suporteri ai echipei de hochei Dunărea Galaţi, echipă cu jucători dedicaţi care, în ciuda problemelor cu care s-au confruntat de-a lungul anilor, au reuşit să facă să renască acest sport şi să ne facă mândri de oraşul nostru şi chiar de ţara pe care nu mai departe de acum câteva luni au reprezentat-o cu demnitate la campionatul despre care am amintit mai sus.

Din păcate, în ultimii ani, managementul clubului a fost ineficient, făcut cu rea credinţă şi indolenţă, în unele cazuri sfidând efectiv pe toată lumea şi umilind jucătorii, fie ei români sau străini. Noi, suporterii acestei echipe, am decis să tragem un semnal de alarmă asupra acestei situaţii, fiind deja sătui să aşteptăm ca cineva să sesizeze neregulile care există în club.

Echipa de hochei pe gheaţă Dunărea Galaţi se află la un pas de desfiinţare după ce în sezonul competiţional 2014-2015, respectiv 2015-2016 a fost campioană naţională, iar în 2016-2017 a câṣtigat pentru prima oară după 28 de ani, Cupa României la hochei pe gheaţă. În pofida rezultatelor obţinute, jucătorii nu ṣi-au primit salariile de la începutul anului, iar până în prezent doar 5 jucatori semai află în lotul echipei.

În aceste condiţii, Liga MOL refuză să mai primească echipa în competiţia vest-europeană, unde fusese  admisă în 2016, după trei ani de monitorizare ṣi negocieri purtate cu comitetul de conducere al Ligii.

Şi, deṣi la începutul lunii mai, Liga MOL a trimis echipei Dunărea Galaţi invitaţia de participare pentru noul sezon, neoferindu-se nici un răspuns până la termenul comunicat, au fost nevoiţi să ne excludă. Responsabilă de acest fapt este conducerea actuală a clubului care nu a acţionat în interesul echipei ṣi nu a gestionat corespunzător bugetul alocat, deṣi clubul a avut în 2016 de la Primăria Municipiul Galaţi ṣi sponsori unul din cele mai mari bugete primite de echipele de hochei din România”.

Contactaţi de Adevărul, reprezentanţii CSM Dunărea Galaţi au dezminţit acuzaţiile aduse de suporteri, susţinând că echipa nu este în pericol de desfiinţare.

”Echipa va participa în campionatul naţional. Federaţia Naţională de Hochei a motivat excluderea din Liga MOL pentru că ar fi auzit zvonuri că nu s-au plătit jucătorii la timp. Adevăratul motiv este distanţa, pentru că echipele nu mai vor să vină atâţia kilometri până la Galaţi. Ştiu că suporterii îşi doresc Liga MOL. Bugetele s-au aprobat târziu în acest an, în luna mai. Noi am plătit toţi jucătorii, mai sunt doar doi, trei cu restanţe salariale. Nu înţeleg de ce se face atâta vâlvă cu Liga MOL, pentru că aceasta este, de fapt, liga maghiară de hochei. Au renunţat echipe din Serbia şi chiar Debretin din Ungaria, dar nu au ieşit atâtea vorbe”, ne-a declarat Mihai Brandabur, preşedintele CSM Dunărea Galaţi.

Suporterii CSM Dunărea Galaţi au iniţiat şi o petiţie online pentru demiterea conducerii clubului, aceasta adunând până acum 214 semnături.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite