Sărbătoare de pomină: 44 de pahare, alcool şi bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ziua femeii a venit şi rândul bărbaţilor să petreacă, cu ocazia Sf. 40 de Muncenici, cunoscută şi ziua celor 44 pahare. Şi cum era de aşteptat, unde este alcool este şi scandal.

Dacă femeile s-au simţit în al noulea cer, pe data de 8 martie, în ziua celor 44 pahare, pe 9 martie, bărbaţii au făcut tot posibilul să nu rămână în urmă cu distracţia. Asta a făcut şi Valentin Cucu, în vârstă de 34 ani, din Fârţăneşti, care a plecat de acasă hotărât să dea gata cele peste 40 de pahare. Numai că distracţia s-a terminat cum nu se poate mai prost, cu o bataie serioasă şi o internare în spital. Acesta a fost bătut de alţi trei bărbaţi, lângă barul în care au petrecut cu toţii probabil.

“Trei băieţi m-au bătut, degeaba. Îi cunosc, sunt din sat. Cu unul dintre ei am mai avut conflicte. Nu e prima oară când mă bat, fără motiv. Pe unde mă prind, mă bat”, a declarat Valentin Cucu.

Bărbatul a fost transportat la spitalul Clinic de Urgenţă unde medicii i-au acordat îngrijirile medicale necesare.

“Tradiţionala sărbătorire a celor 44 pahare, la Fârţăneşti are specific local. Un domn, băutor solid, şi-a făcut datoria precreştinească a celor 44 pahare, dar stările lui de ebrietate irită profund câţiva consăteni, care îl bat de fiecare dată, de câte ori e beat. Au reuşit să-I umfle capul şi să-l trimită la secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean. Este o activitate productivă pentru spital. Ne facem indicii”, a declarat Nicolae Bacalbaşa,director de imagine al Spitalului Judeţean.

Cei care l-au bătut pe bărbat sunt trei tineri din sat, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 ani şi sunt cercetaţi pentru vătămare corporal.

“Bărbatul a avut un conflict cu alţi trei băieţi. Unul de 15 ani, altul de 15 ani jumătate şi ultimul de 20 ani. Cei trei sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporal”, a declarat Cristina Tatulici,purtător de cuvânt al IJP Galaţi.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite