Şapte dosare penale deschise pentru infracţiuni la regimul rutier. Şoferii conduc cu viteză excesivă şi nu acordă prioritate pietonilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii gălăţeni au aplicat sute de amenzi atât şoferilor, cât şi pietonilor, reţinând 64  permise de conducere, în urma unei acţiuni ce a avut ca scop creşterea gradului de  disciplină rutieră.

În perioada 3 – 9 decembrie, pe raza judeţului Galaţi s-a desfăşurat o acţiune ce a vizat reducerea numărului de accidente rutiere şi respectarea de către şoferi a legislaţiei rutiere. La acţiune au participat, în medie, 49 poliţişti, în fiecare zi.

”În cadrul acţiunii au fost constatate 674 de contravenţii, fiind aplicate tot atâtea sancţiuni contravenţionale, dintre acestea, 197 fiind pentru depăşirea regimului legal de viteză, 145 pentu abateri ale pietonilor şi 37 pentru nerespectarea prevederilor legale de către biciclişti”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 64 permise de conducere, dintre care 22 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 13 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea, 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept şi două pentru consum de alcool.

Totodată, au fost reţinute 6 certificate de înmatriculare. În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au întocmit 7 dosare penale având ca obiect infracţiuni la regimul rutier.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite