Salon internaţional de inventică la Galaţi, în perioada 19-20 octombrie. Peste 120 de invenţii sunt înscrise în concurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la ediţia 2016 a salonului de inventică de la Galaţi FOTO Arhiva Adevărul
Imagine de la ediţia 2016 a salonului de inventică de la Galaţi FOTO Arhiva Adevărul

Juriul, al cărui preşedinte este profesorul Emil Ceangă de la Universitatea Dunărea de Jos, va acorda medalii de aur, argint şi bronz pentru cele mai bune invenţii, dar şi pentru cel mai tânăr inventator, cel mai vârstnic inventator, precum şi premii speciale oferite de parteneri.

Eveniment ştiinţific de excepţie la Galaţi. Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi va organiza în zilele de 19 şi 20 octombrie cea de-a treia ediţie a Salonului Inovării şi Cercetării „UGAL INVENT”, la care vor fi prezentate 127 de invenţii, inovaţii şi rezultate ale cercetări, aparţinând unor universităţi, institute de cercetări sau unor inventatori, atât din ţară, cât şi din străinătate.

Organizarea salonului a fost anunţată de profesorul Cătălin Fetecău într-o conferinţă de presă la care a fost prezent şi Ministrul cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu. Potrivit lui Cătălin Fetecău, la ediţia din acest an a salonului este înregistrat un număr record de invenţii înscrise în concurs, 127, după ce la ediţia a doua a salonului, din 2015, au fost prezentate 91 de invenţii şi inovaţii.

„La această ediţie avem un număr record de înregistrări. Până acum sunt 127 de înregistrări, de lucrări. Sunt 22 de entităţi care participă cu lucrări şi şase inventatori persoane fizice. Sperăm să fie un regal, o sărbătoare a minţilor inovative. o întâlnire a celor care au idei, care le şi aplică, cu cei care doresc să le aplice. Am invitat deja şi elevi. I-am invitat să vadă care sunt noutăţile salonului din acest an, tocmai pentru a încerca să apropiem tânăra generaţie de domeniul creativităţii”, a spus Cătălin Fetecău.

El a precizat că în cadrul salonului vor fi prezentate invenţii din diverse domenii. „Mi-au atras atenţia, de exemplu, colegii de la Universitatea Transilvania din Braşov care vin cu lucrarea mâncare imprimată 3D. Cercetătorii din Republica Moldova au o cercetare şi brevetată cu un sistem de orientare a panourilor fotovoltaice. Tot din R. Moldova este prezentată o turbină eoliană cu ax orizontal”, a precizat Fetecău.

Juriul, al cărui preşedinte este profesorul Emil Ceangă de la Universitatea Dunărea de Jos, va acorda medalii de aur, argint şi bronz, pentru cele mai bune invenţii, dar şi pentru cel mai tânăr inventator, cel mai vârstnic inventator, precum şi premii speciale oferite de parteneri.

Pentru organizarea evenimentului, Universitatea Dunărea de Jos a asigurat o finanţare de 45.000 de lei, în timp ce Ministerul Cercetării alţi 43.000 de lei.

Potrivit organizatorilor, evenimentul este o oportunitate excelentă oferită inventatorilor pentru a-şi face cunoscute invenţiile atât în mediul industrial, cât şi publicului larg, dar şi un bun prilej pentru cercetători de a-şi prezenta produsele inovatoare având oportunitatea de a-şi a stabili relaţii de afaceri de succes.

Evenimentul este organizat de Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării, în parteneriat cu Academia de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR), Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul Naţional de Inventică Iaşi şi Asociaţia Generală a Inginerilor din România (AGIR), cu sprijinul Primăriei Galaţi.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite