„Salba Dracului” în Festivalul Naţional de Teatru. ”Vini „Salba”-n Capitalî, îi distracţie totalî!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi va prezenta spectacolul „Salba Dracului”, după Vasile Alecsandri, regia: Alexandru Dabija, în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, care va avea loc în perioada 18-27 octombrie 2019 la Bucureşti.

„Trupa Dramaticului este onorată să participe la Festivalul Naţional de Teatru şi abia aşteaptă întâlnirea cu publicul din Capitală. Invităm bucureştenii la un spectacol în care umorul neiertător al lui Alecsandri se întâlneşte cu măiestria regizorală a lui Dabija. Rezultatul este un spectacol viu, autentic şi plin de haz”, declară Florin Toma, directorul general al Teatrului din Galaţi.

Spectacolul „Salba Dracului” va avea două reprezentaţii în FNT, ambele programate în ziua de sâmbătă, 26 octombrie 2019, la Teatrul Odeon, Sala Majestic. Prima reprezentaţie va începe la ora 18:00, iar cea de-a doua reprezentaţie va începe la ora 21,00.

Biletele pot fi achiziţionate de pe https://www.mystage.ro/spectacole/salba-dracului-1944. Programul complet al Festivalului Naţional de Teatru poate fi consultat pe https://fnt.ro/2019/.

Spectacolul ”Salba Dracului” porneşte de la întâia comedie originală a lui Vasile Alecsandri, „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i Salba Dracului”, şi descrie moravurile din societatea vremii, pe care le regăsim şi în România de azi.

Regia şi scenografia spectacolului poartă semnătura lui Alexandru Dabija, aflat la prima colaborare cu Teatrul din Galaţi. „Este un spectacol de atitudine. Vorbeşte despre o temă universală, despre o temă foarte veche – ruşinea când aparţii unei civilizaţii extrem de diferite, mai primitivă decât societatea occidentală. Când diferenţele sunt atât de mari, se cultivă o stare a ruşinii, care are ca revers un tip de fudulie şi un tip de revoltă a populaţiei respective: dar ce, noi nu suntem oameni, obiceiurile noastre nu sunt bune?”, declara Alexandru Dabija înainte de premiera spectacolului, care a avut loc pe 20 aprilie 2019.

Pentru „Salba Dracului”, regizorul Alexandru Dabija a câştigat recent Premiul pentru regie la cea de-a XXXI-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie, care s-a desfăşurat la Galaţi în perioada 4-13 octombrie 2019.

Distribuţia spectacolului numără 14 actriţe şi actori din trupa Teatrului din Galaţi: Lucian Pînzaru, Florin Toma, Petronela Buda, Ciprian Braşoveanu, Radu Horghidan, Vlad Ajder, Vlad Volf, Ştefan Forir, Oana Mogoş, Flavia Călin, Elena Anghel, Ionuţ Moldoveanu, Oana Preda, Răzvan Clopoţel.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite