Salariaţii gălăţeni sunt printre puţinii din ţară ale căror venituri au scăzut. Vezi aici cu cât!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi în comparaţie cu anul 2010, în multe judeţe din ţară salariile au crescut cu câteva procente, la Galaţi lucrurile stau exact invers.

Astfel, conform unui studiu remis de Institutul Naţional de Statistică (INS), în ultimele 12 luni veniturile salariale ale angajaţilor gălăţeni au scăzut în medie cu 2,8 procente.
„Din păcate, nu putem spune că economia Galaţiului trece prim momente de pre fericite. Majoritatea patronilor au «strâns şurubul» pentru a supravieţui, de aceea salariile sunt mai mici. Oamenii de afaceri nu-şi mai permit să arunce cu banii", este de părere Marian Filimon, preşedintele patronatului IMM-urilor gălăţene.
Conform aceleiaşi statistici, mai mult de jumătate dintre judeţele României au trecut cât se poate de bine peste ultima perioadă de criză economică, iar mulţi dinre angajaţi au recuperat reducerile salariale, ba, mai mult, au primit şi bonusuri.
Printre judeţele cu cele mai mari creşteri de salarii în ultimul an se numără Sibiu - cu o creştere de 9,5%, Argeş - ai cărui salariaţi au câştigat 9,2%, Vâlcea cu o creştere de 8%, Gorj - cu un plus de 7%, Cluj - cu 6,8% şi Dolj, cu 5,7%. Judeţele cu cele mai mari scăderi sunt Vaslui, Buzău şi Galaţi.
„Mă tem că lucrurile nu se vor opri aici şi că vom avea o accentuare a crizei în perioada ce urmează. Vom mai avea concedieri şi scăderi salariale", a mai spus Filimon.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite