S-a stins din viaţă reputatul caricaturist Vladimir Crivoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vladimir Crivoi (1952 - 2011)
Vladimir Crivoi (1952 - 2011)

Cunoscut iubitorilor de caricatură sub pseudonimul "Vlahi", Vladimir Crivoi (59 ani) a trecut în nefiinţă în urma unei grele suferinţe. În urma sa rămân zeci de mii de caricaturi, multe dintre ele premiate la concursuri internaţionale şi aflate în colecţii particulare din Occident.

Vladimir Crivoi a fost unul dintre numele mari ale caricaturii româneşti, făcându-şi loc relativ rapid în această lume în care umorul şi ironia subtilă sunt calităţi indispensabile. "Vlahi", aşa cum îi spuneau iubitorii de caricatură, a avut mai multe expoziţii personale şi colective atât în ţară cât în ţări ale Europei, Asiei şi Americii.

Creaţia sa a fost distinsă cu şapte premii naţionale şi 11 premii, diplome şi menţiuni internaţionale. Printre acestea se numără: Premiul I, „Mărul de Aur", Bistriţa Năsăud, 1993; Premiul III, Festivalul „Umor pe valuri", Galaţi, 1996; Premiul II, „Viaţa liberă", Galaţi, 1999; Premiul II, „Umor cazon", Sibiu, 2001.

Cunoscut de asemenea drept unul dintre cei mai buni umorişti gălăţeni, Vladimir Crivoi a avut lucrări în colecţii particulare din Belgia, Canada şi Olanda. „Pentru mine caricatura este o meserie, o raţiune a existenţei", afirma artistul într-unul dintre ultimele sale interviuri, acordat pentru cotidianul "Adevărul".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite