S-a redeschis sezonul cozilor. Prima înghesuială - la abonamentele gratuite de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii gălăţeni au luat cu asalt, din 2 ianuarie, ghişeele Transurb, pentru a pune mîna pe noile abonamente la transportul public. În dulcea tradiţie a oraşului, urmează cozile de la administraţia financiară.

Pensionarii gălăţeni nu şi-au îngăduit decât o singură zi de pauză în noul an, iar din 2 ianuarie s-au prezentat în număr mare la prima îmbulzeală a anului. Ghişeele Transurb în care se eliberează abonamentele gratuite de transport urban pentru anul în curs au fost luate cu asalt de sute de persoane.

Menţionăm că, în 2012, Cconsilierii locali au decis să ajute pensionarii, categoria cea mai afectată de criza economică (şi mai conştiincioasă din punct de vedere civic în timpul alegerilor) şi au votat ca bătrânilor cu vârste de peste 65 de ani să li se acorde abonamente gratuite cu care să poată călători pe toate traseele mijloacelor de transport în comun ale Transurb SA.

Anul trecut, această facilitate fusese eliminată, abonamentul acordat pensionarilor fiind valabil doar pentru o singură linie, la alegere.

În schimb, pensionarii care nu au împlinit 65 de ani şi cumulează venituri din pensie de cel mult 350 lei/lună, vor avea la fel ca anul trecut, abonament gratuit pe o singură linie.

Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, precum şi celelalte categorii de pensionari sub 65 de ani şi/sau cu venituri mai mari vor beneficia, în continuare, de o reducere cu 50 la sută a preţului abonamentului pe o singură linie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite