S-a declanşat procedura de expropriere pentru drumul expres Brăila-Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, 18 noiembrie, începerea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres Brăila - Galaţi“.

În cadrul aceleiaşi Hotărâri de Guvern, s-a aprobat şi amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres Brăila - Galaţi“, conform variantei finale a studiului de fezabilitate.

Valoarea estimată a celor 11 kilometri de drum este de 111 milioane de euro. Şoseaua va avea câte două benzi pe sens şi va fi proiectată pentru viteza de 120 km/h. De-a lungul traseului vor fi construite două poduri peste canale de irigaţii şi două viaducte (câte unul pe sens) peste digul de apărare pentru ape mari al râului Siret, peste calea ferată şi peste râul Siret.

Primul viaduct va avea o lungime de 845 de metri şi peste râu drumul expres va trece pe un pod hobanat de 290 de metri. Al doilea viaduct va avea o lungime de 389 de metri, iar traversarea râului Siret se va face printr-un pasaj de 120 de metri.

S-a aprobat, de asemenea, declanşarea procedurii de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Drum expres Brăila - Galaţi“, aflate pe raza municipiului Brăila şi localitatea Vădeni, din judeţul Brăila, respectiv pe raza municipiului Galaţi, din judeţul Galaţi.

Expropriator este statul român, reprezentat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A..

În acest context, a fost aprobată şi lista cuprinzând imobilele proprietate privată supuse exproprierii situate pe raza municipiului Brăila şi localitatea Vădeni, din judeţul Brăila, respectiv pe raza municipiului Galaţi, din judeţul Galaţi, proprietarii sau deţinătorii acestora, precum şi sumele individuale aferente despăgubilor.

Suma estimată pentru exproprieri este de 5.140.000 lei şi va fi alocată de la bugetul de stat. Banii vor fi viraţi de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile proprietate privată, în vederea efectuării plăţii despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Exproprieri de 27 de milioane de lei pentru tronsonul sudic al Autostrăzii de Centură a Capitalei

Exproprieri masive pentru extinderea Bazei Aeriene Mihai Kogălniceanu

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite