S-a ales cu dosar penal după ce a împrumutat o maşină de la unchiul său. Păţania de pomină a unui moldovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina cu acte false FOTO Poliţia de Frontieră Galaţi
Maşina cu acte false FOTO Poliţia de Frontieră Galaţi

La controlul de frontieră de la intrarea pe teritoriul României, poliţiştii au descoperit că dovada inspecţiei tehnice periodice a maşinii era falsificată. Maşina este proprietatea unui basarabean, dar este înmatriculată în Bulgaria.

Poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au depistat un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră un document fals pentru autoturismul pe care îl conducea.

Basarabeanul Sergiu C., în vârstă de 19 de ani, a încercat să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier, la volanul unui autoturism marca Audi, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind cât se poate fals.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a împrumutat autoturismul de la unchiul său (cetăţean moldovean la rândul lui) şi că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la control nu este autentic. Declaraţia nu l-a scăpat însă pe tânăr de un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

De asemenea, lui Sergiu C. nu i-a permis accesul cu maşina respectivă pe teritoriul României, fiind nevoit să se întoarcă din drum.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite