Românul care a trăit pe viu tragedia de la Barcelona: „Mi-am dat seama că oamenii au nevoie de ajutor, nu de filmări“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Leontin Palade se afla la doar 100 de metri de locul în care s-a produs tragedia de la Barcelona. El ne-a mărturisit că primul impuls a fost să filmeze ceea ce s-a întâmplat, însă după câteva zeci de secunde şi-a dat seama că oamenii au nevoie de ajutor, nu de filmări.

Un român de 37 de ani a fost la doar câţiva metri de locul unde o furgonetă condusă de un terorist islamic a intrat în plin, joi seară, în mulţimea ce se plimba pe strada pietonală Las Ramblas din Barcelona. Leontin Palade este din Galaţi, este stabilit în Spania de mai bine de zece ani şi are un magazin, situat la circa 100 de metri de locul tragediei.

„Eram la magazin când s-a întâmplat totul. Am auzit deodată o bubuitură şi ţipete foarte puternice. Iniţial, am crezut că a fost un accident, dar după ce am ieşit să văd ce se întâmplă mi-am dat seama că lucrurile sunt grave”, ne-a povestit Leontin.

Românul ne-a mărturist că a intrat în panică atunci când a văzut numărul mare de persoane care agonizau pline de sânge, în timp ce alţii încercau să le acorde primul ajutor, aşa că primul impuls a fost să filmeze tragedia.

„Am făcut asta doar un minut şi ceva, după care mi-am dat seama că oamenii au nevoie de ajutor, nu de filmări. Imediat au început să apară şi poliţiştii şi, la scurt timp, şi ambulanţele. Era un haos de nedescris. N-am mai văzut niciodată aşa ceva”, a mai spus Leontin Palade.

Românul ne-a mai povestit şi că pe aleea pietonală unde s-a produs tragedia este, de vineri dimineaţă, un adevărat pelerinaj. Zeci de mii de oameni au trecut prin zona unde a avut loc atentatul, iar în locul unde au fost cele mai multe victime s-a format un adevărat altar, unde au fost depuse mii de lumânări, flori şi fotografii ale celor dispăruţi.

Imagine de vineri de la locul tragediei FOTO Leontin Palade

image

„Am mers şi eu printre oameni şi am strigat alături de ei că nu-mi este frică de terorişti. Este normal să fim curajoşi, să nu ne lăsăm terorizaţi, să fim solidari împotriva celor care vor să ne facă viaţa un iad”, ne-a mărturisit Leontin, care ne-a trimis fotografii de locul unde oamenii s-au adunat să comemoreze victimele şi să protesteze împotriva teroriştilor.

Imagine de vineri de la locul tragediei FOTO Leontin Palade

image

Vă reamintim că un şofer a intrat intenţionat în mulţime joi pe Las Ramblas, zona cea mai frecventată de turişti din Barcelona, provocând moartea a 13 persoane şi peste 100 de răniţi, dintre care trei români. Atacul terorist a fost revendicat de Statul Islamic.

Imagine de vineri de la locul tragediei FOTO Leontin Palade

image

Joi, în jurul orei locale 17.00 (18.00 ora României), o furgonetă albă, marca Fiat, a intrat cu viteză pe bulevardul Las Ramblas şi a mers în zigzag, lovind mulţimea şi provocând scene de haos şi de panică în rândul localnicilor şi turiştilor.

După o cursă de aproximativ 600 de metri, furgoneta s-a oprit într-un chioşc de ziare.

Câteva ore mai târziu, un nou atac, cu acelaşi mod de operare, a avut loc la Cambrils, şi s-a soldat cu moartea celor cinci terorişti. O femeie rănită la Cambrils a murit vineri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite