CIA a avertizat autorităţile catalane în urmă cu două luni că Barcelona este vizată de jihadişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile catalane au fost avertizate în urmă cu două luni, de CIA, că Barcelona şi în special zona Las Ramblas sunt vizate de jihadişti, scrie cotidianul El Periodico, citat de BBC News.

Oraşul era o ţintă evidentă după atacurile din alte oraşe europene importante, precum Paris, Londra şi Berlin, a afirmat agenţia americană de informaţii.

Între timp, la sfârşitul lunii iulie, pe un cont de Twitter asociat cu aşa-numita grupare Statul Islamic, care a revendicat atacul din Barcelona, a apărut un mesaj potrivit căruia un atac în Spania este iminent.

Cel puţin 13 oameni au murit şi 100 au fost răniţi, printre care şi doi români, într-un atentat la Barcelona, unde o furgonetă a intrat în pietonii de pe la Rambla, cea mia aglomerată stradă din centrul metropolei catalane.

Un alt atac a fost oprit de polilţie in Cambrills, unde cinci suspecţi care purtau veste cu explozibil au fost împuşcaţi după ce au încercat să intre cu un Audi A3 negru în pietonii de pe o stradă a oraşului aflat la circa 100 de kilometri de Barcelona. Şase civili au fost răniţi în schimbul de focuri, doi fiind în stare gravă.

Cele două atacuri sunt conectate, potrivit ministrului catalan de Interne.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite