Reţea de sclavie coordonată de un cioban din judeţul Galaţi: „Îi lovea cu bâtele, cu biciul, până făceau spume la gură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cioban din Galaţi, Nicu Tecuceanu, se folosea de persoane fără ocupaţie, pe care le exploata în interes personal. Bărbatul îşi lega victimele cu lanţuri, le bătea cu biciul şi le dezlega doar când le trimitea la muncă, după „modelul Berevoeşti“.

Totul a început după ce poliţiştii gălăţeni au efectuat la începutul acestui an o serie de verificări în localitatea Stoicani, judeţul Galaţi, în urma mai multor sesizări ce vizau distrugerea unor  culturi agricole de către o turmă de oi aparţinând unui cioban din zonă. 

Ce au descoperit i-a lăsat mască până şi pe oamenii legii. Astfel,  a ieşit la iveală faptul că ciobanul vinovat de distrugerile de pe pământurile proprietarilor din zonă, Nicu Tecuceanu (30 de ani), pusese pe picioare o adevărată reţea care exploata persoane fără ocupaţie într-un regim asemănător sclaviei. 

”Îi lega cu lanţ şi lacăt la mâini pentru a nu fugi, iar dimineaţa îi trimitea cu oile. Îi lovea cu bâtele, cu biciul şi curele de transmisie din cauciuc. Una dintre victime a fost legată de vagonul de dormit şi bătută până a făcut spume la gură”, a precizat procurorul de caz în rechizitoriu. 

Animalele din turma aparţinând lui Nicu  Tecuceanu au distrus 10 hectare de porumb aparţinând unei persoane fizice, Iacob Florica, care a reclamat fapta la Poliţie. 

În urma unei expertize agricole, s-a stabilit că prejudiciul depăşeşte 10.000 de lei, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată zilele trecute pe Nicu Tecuceanu pentru distrugere, nu şi pe cei doi complici, Luca Vasile şi Ion Munteanu.

În mod bizar, procurorii nu l-au pus sub acuzare pe Nicu Tecuceanu şi pentru lipsire de libertate, deşi oamenii legii au probe care dovedesc actele de o cruzime ieşită din comun la care se dedase ciobanul. 

Parchetul i-a scos de sub urmărire penală pe complicii săi, Luca Vasile şi Ion Munteanu, considerând că aceştia i-au exploatat pe ceilalţi de teamă să nu fie bătuţi sau chiar omorâţi de cioban. Nicio măsură preventivă nu a fost luată faţă de Nicu Tecuceanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite