14 dintre cei 38 de stăpâni de sclavi de la Berevoeşti primeau ajutoare sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele verificări făcute de Corpul de control al prefectului de Argeş la primăria din comuna argeşeană Berevoeşti arată că 14 dintre suspecţii arestaţi preventiv pentru că au sechestrat, abuzat şi exploatat în folosul lor zeci de persoane sunt beneficiari de ajutoare sociale.

Echipele de control au luat la verificat dosarele întocmite de Primaria comunei Berevoesti pentru persoanele beneficiare de ajutor social. Un prim bilanţ al acestor verificări arată că mai multţi dintre romii arestaţi preventiv sub acuzaţia de trafic de persoane primeau bani de la stat, prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş, pe motiv că ar fi foarte sărace.

"Este vorba de 14 persoane dintre cele 38 împotriva cărora au fost făcute acuzaţii în acest dosar, persoane care primeau ajutoare sociale, unele, de mai mulţi ani. Verificările la Primăria Berevoeşti nu s-au încheiat însă", spune prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Reamintim că în urma descinderilor DIICOT de miercurea trecută în satul Gămăceşti din comuna argeşeană Berevoeşti, în casele romilor anchetaţi s-au găsit peste 200.000 de lei şi aproape un kilogram de aur.

37 de persoane au fost arestate preventiv săptămâna trecută în dosarul sclavilor de la Berevoeşti, iar o altă persoană, o femeie din aceeaşi comunitate, este cercetată în arest la domiciliu, pentru că suferă de o boală cronică.

Cei 37 de romi aflaţi în arest au contestat decizia magistraţilor de a-i ţine trimp de 30 de zile în spatele gratiilor, însă marţi, 19 iulie, Curtea de Apel Piteşti a respins toate contestaţiile la mandatele de arestare depuse de persoanele acuzate în dosarul ororilor de la Berevoeşti.

Înculpaţii din primul lot de 17 persoane reţinute în dosar sub acuzaţia de trafic de persoane - Păun Traian, Păun Traian, Ursu Iosif, Marinoiu Marian, aflaţi în Arestul I.P.J. Olt, Bădală Costinel, Feraru Florin, Feraru Maria, Furdui Costinel Ionuţ, Grancea Daniel, aflaţi în Arestul I.P.J. Vâlcea, Păun Petruţa-Minuca, Păun Lenuţa-Mădălina, aflate în Arestul I.P.J. Dâmboviţa, Feraru Ancuţa-Mariana, Păun Vasilica, Furdui Roxana, Ursu Florica, aflate la CRAP Bucureşti, Furdui Ovidiu-Cătălin, Furdui Vasile - vor rămâne în arest cel puţin până la  jumătatea lunii august când vor fi din nou prezentaţi instanţei pentru prelungirea măsurii. La fel şi cei din lotul de 20 de suspecţi în acelaşi dosar (Grancea Petre, zis „TOMOGEAC”, Grancea Maria, Grancea Laurenţiu, Grancea Alin, zis „CĂTĂLIN/PUTINICĂ”, Onică Cerasela, Furdui Ilie-Valentin, Grancea Vasilica, Onică Ciprian-Codruţ, Onică Aurel, Grancea Viorel, Grancea Silvia, Grancea Ionuţ-Cătălin, FERARU Nicolae, FERARU Mihaela, BRUMARU Maria-Cerasela, BRUMARU Crinu-Alin, FERARU Costel, FERARU Liliana, FERARU Vasile-Mugurel, şi MURŞAVELA Elena). 

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite