Viaţa secretă a unui prosper om de afaceri. Procurorii îl acuză de proxenetism, cămătărie şi şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghiţă Suvejanu FOTO viata-libera.ro
Gheorghiţă Suvejanu FOTO viata-libera.ro

Poliţiştii au stabilit că patronul unui cunoscut han vânătoresc din Galaţi a obţinut sute de mii de euro din prostituţie, împrumuta bani cu dobândă cămătărească şi apela apoi la ameninţări şi şantaj ca să îi recupereze. Procurorii l-au trimis în judecată pentru comiterea a şase infracţiuni.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi l-a trimis în judecată pe Gheorghiţă Suvejanu, patronul de la ”Hanul Vânătorilor”, un han cu specific vânătoresc din apropierea Galaţiului,  pentru proxenetism, camătă, şantaj, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.  

Instanţa a confirmat pe 21 octombrie legalitatea sesizării cu rechizitoriul, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Anchetatorii susţin că afaceristul ar fi determinat două femei să se prostitueze, facilitându-le oferirea de servicii sexuale pe bani în diferite ţări europene. Suvejanu ar fi obţinut astfel aproape 300.000 de euro timp de aproape şapte ani. Banii îi erau remişi fie direct, de cele două prostituate, fie prin intermediari care îi aduceau banii din străinătate, fie prin servicii de transferuri rapide.

Cum ascundea provenienţa banilor

În paralel, Gheorghiţă Suvejanu a început să împrumute şi mii de euro celor care aveau nevoie, dobânda fiind de 10% din valoarea creditului. Cei care nu plăteau la timp, erau ameninţaţi şi şantajaţi. Potrivit Parchetului, reprezentanţii unei societăţi comerciale au organizat, în 2017, un eveniment ce a inclus cazare şi masă, apelând la serviciile lui Gheorghiţă Suvejanu. Pentru că nu au putut achita integral nota de plată, omul de afaceri a trecut la ameninţări pentru a recupera banii.

Procurorii spun că Suvejanu şi-a atras şi familia într-o serie de tertipuri scriptice, prin care a trecut diverse proprietăţi, mobile sau imobile, toate de valoare mare, pe numele mai multor membri ai familiei (tatăl, sora şi cumnatul său). Scopul era să ascundă proprietarii reali ai unor bunuri sau să "albească" sursele de provenienţă a banilor. Şi-a construit chiar şi un cartier de case, pe care i l-a donat ulterior fiului său.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Drama unei adolescente. Forţată să se prostitueze „pentru a contribui la cheltuielile din gospodărie”

Manager la o multinaţională, proxenet în timpul liber. Cum racola bărbatul tinerele pe care le obliga să se prostitueze


 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite