VIDEO Incident periculos în Port Bazinul Nou. Un incendiu a izbucnit lângă stația de transfer păcură

0
Publicat:

Un incendiu a izbucnit marți, 1 noiembrie, în Port Bazinul Nou din Galați. Pompierii au fost anunțați că a luat foc un vagon încărcat cu păcură aflat în preajma unei stații de transfer.

Incendiu la un vagon cu păcură din Port Bazinul Nou FOTO: ISU Galați
Incendiu la un vagon cu păcură din Port Bazinul Nou FOTO: ISU Galați

Potrivit ISU Galați, pompierii au fost anunțați prin numărul unic de urgență 112, despre producerea unui incendiu la un vagon cu păcură, în zona Port Bazinul Nou.

Incendiu la un vagon cu păcură

Imediat, la fața locului au fost trimise patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară, un echipaj de descarcerare grea și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Galați.

În momentul în care au ajuns la fața locului, pompierii au constat că incendiul se manifesta în zona Unicom Oil Terminal, în apropierea stației de transvazare păcură de pe linia CFR. Pompierii au reușit să stingă rapid incendiul înainte ca flăcările să se extindă la vagoanele și instalațiile din jur.

„Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, fără a se extinde la vagoanele cisternă sau la stația de producere abur. Nu a fost necesară evacuarea persoanelor din zonă și nici folosirea sistemului RO Alert pentru degajările de fum. Au ars scurgeri de păcură pe o suprafață de cca 200 mp, dintr-un rezervor de plastic cu capacitatea de 1 mc”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați.

Incendiu produs la o macara plutitoare, în Port Docuri Galați

Un incendiu asemănător a avut loc pe 24 octombrie în Port Docuri Galați.  O macara plutitoare a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului s-au deplasat de urgență trei autospeciale de la Detașamentul de Pompieri Galați, pentru a stinge focul declanșat în sala motoarelor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, cauza probabilă a incendiului a fost un cablu electric defect.

„Au ars bunurile dintr-o cabină dormitor și au fost afectate 300 de cabluri electrice. Cauza probabilă, un cablu electric defect”, a transmis ISU Galați.

Din fericire, nu au fost raportate victime. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite