Reabilitarea Policlinicii Judeţene a creat un haos greu de îndurat pentru pacienţii care au nevoie de consultaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renovarea clădirii ambulatoriului pune la grea încercare bolnavii care au nevoie de consultaţiile medicilor specialişti. Pentru obţinerea bonurilor de ordine pacienţii aşteaptă ore în şir, stând în picioare înghesuiţi, ca să ajungă la singurul ghişeu existent.

Bolnavii care vin la Policlinica Spitalului Judeţean cu trimiteri de la medicul de familie pentru consultaţii au parte de condiţii inumane. Până a ajunge la registratorul care împarte bonuri de ordine, trebuie să facă faţă unei cozi imense. Aşteptarea durează câteva ore chiar dacă pacienţii vin din zori.
„Abia vorbesc. Mi se face rău stând în picioare. Sunt diabetică şi am venit aici după un certificat pentru handicap. La 11 trebuie să-mi iau deja pastilele, dar eu stau încă aici ", se plânge Dorina Condrea, o bolnavă în vârstă de 55 de ani.
„Am cel puţin o oră de când aştept. Mă doare piciorul. Să ne dea aer, că murim aici! ", vociferează o altă pacientă, Flori Roman, de 77 de ani, în timp ce-şi face vânt cu un ziar.
Coada ca un teribil test de rezistenţă pentru bolnavi se formează zilnic de mai bine de o lună, adică de când, ambulatorul de specialitate a intrat în reparaţii şi cabinetele şi Fişierul au fost înghesuite pe unde s-a putut prin Spitalul de Urgenţă. În actuala situaţie pacienţii mai au la dispoziţie doar un singur ghişeu şi din această cauză chinuitoarea aşteptare se prelungeşte.
„Ne este foarte greu să lucrăm în asemenea condiţii. Zilnic deservim circa 200-300 de pacienţi, e o nebunie", se plânge şi Georgeta Coste, şefa registraturii medicale.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite