Răpită când făcea autostopul şi transformată în sclavă sexuală. Ca să scape de traficanţii de carne vie, victima a sărit de la balcon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele erau bătute şi ameninţate ca să îşi vândă trupul Foto: Adevărul
Victimele erau bătute şi ameninţate ca să îşi vândă trupul Foto: Adevărul

Gălăţenii Iulian Obreja şi Aristiţa Ali sunt concubini şi au decis să facă bani din exploatarea sexuală a tinerelor.  Ei se orientau cu predilecţie asupra fetelor din mediul rural, în special asupra celor care proveneau din familii dezorganizate, fără prea multă şcoală, care aveau copii în întreţinere.

Traficanţii de carne vie acţionau după un plan bine pus la punct. Pentru a le câştiga încrederea, la întâlnirile cu fetele venea iniţial doar Aristiţa Ali, iar ulterior intra în scenă Iulian Obreja, care răpea tinerele şi le obliga să se prostitueze.

Iulian Obreja s-a folosit şi de reţeaua de socializare Facebook, unde se prezenta ca un bărbat dornic să se implice într-o relaţie serioasă. O tânără a căzut în plasa ”loverboy-ului”, care la scurt timp după ce a cunoscut-o, a obligat-o să îşi vândă trupul.

Concubinii au pus la punct un sistem, prin care le transformaseră pe fete în simple sclave sexuale. După ce le răpea, Iulian Obreja le deposeda de telefoanele mobile şi actele de identitate, iar victimele aveau contact doar cu clienţii, care erau dirijaţi în locaţiile unde acestea erau obligate să se prostitueze de către Aristiţa Ali.

Una dintre victime, o tânără de 18 ani, a fost răpită când făcea autostopul pentru a ajunge la bunica ei. Ghinionul i-a scos în cale pe cei doi infractori, care au amăgit-o că o pot duce la destinaţie, pentru ca, odată urcată în maşină, adolescenta să se trezească sechestrată.

A urmat un adevărat coşmar pentru fată, care a fost forţată să se prostitueze de nenumărate ori. Când refuza să îşi vândă trupul, era bătută de Iulian Obreja şi ameninţată cu moartea.

La un pas să fie vândută în străinătate

La un moment dat, cei doi concubini au discutat posibilitatea de a o vinde pe adolescentă în străinătate pentru câteva mii de euro, dar fata i-a auzit şi, în disperare de cauză, a sărit pe geamul balconului. Finalmente, cu ajutorul unui şofer de microbuz, victima a ajuns la familia sa, unde a povestit ce i s-a întâmplat.

O altă tânără, originară din Tulcea, venise la Galaţi cu un prieten pentru a se distra, dar a sfârşit în mâinile traficanţilor de carne vie. Iulian Obreja a bătut în mai multe rânduri pentru a o obliga să se prostitueze, dar fata nu a acceptat  să facă acest lucru decât odată, motiv pentru care infractorii au lăsat-o să plece acasă.

A treia victimă este o tânără de 19 ani, care avea un copil de un an. Fata a venit la Galaţi, crezând că bărbatul cu care discutase pe reţeaua de socializare este un om serios, cu care poate avea pe viitor o relaţie.

Iulian Obreja nu a stat prea mult la discuţii cu ea şi a sechestrat-o, obligând-o apoi să practice prostituţia. După o perioadă de timp, profitând de un moment de neatenţie al răpitorilor, victima a sărit de la balcon, pentru a cere apoi ajutorul Poliţiei.

Iulian Obreja şi Aristiţa Ali au fost trimişi în judecată pentru trafic de persoane, iar pe 8 septembrie Tribunalul Galaţi a menţinut arestarea preventivă a celor doi concubini. Judecătorii întâmpină dificultăţi în localizarea victimelor, pentru a le putea cita şi audia în proces. Până acum au fost acordate două termene de judecată, dar poliţiştii nu au reuşit să dea de urma fetelor transformate în sclave sexuale.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite