Pruncul ucis în spital, înmormântat de medici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drama unui nou-născut a cărui viaţă a fost curmată brutal după două săptămâni de la naştere chiar de către cea care l-a adus pe lume poate fi cu greu descrisă în cuvinte.

Povestea începe cu ghinionul unui copil nevinovat de a se naşte în familia nepotrivită. O tânără de 28 de ani, mamă a încă cinci copii, toţi daţi în plasament şi un tată căruia nu-i pasă de odraslele sale pe care le-a abandonat ca pe nişte obiecte inutile, sunt părinţii săi.


Şi nou-născutul omorât într-un salon al Spitalului de Urgenţă ar fi urmat să ajungă tot în grija statului căci cei care i-au dat viaţă nu l-au dorit nici pe el. O întâmplare terifiantă i-a modificat însă destinul şi l-a transformat dintr-un viitor orfan, într-un cadavru abandonat în frigiderele Serviciului de Medicină Legală. Călăul acestui copil a fost chiar cea care ar fi trebuit să-l ocrotească şi să-i ofere dragostea maternă.

Mama de 26 de ani şi-a zdrobit copilul de pereţii maternităţii Spitalului de Urgenţă Galaţi - CITEŞTE MAI MULTE AICI

În noaptea de 12 decembrie, într-un salon al secţiei Neonatologie, la Spitalului de Urgenţă, s-au petrecut scene terifiante. Nicoleta Munteanu, în vârstă de 28 de ani, şi-a ucis copilaşul fără niciun fel de remuşcare izbindu-l de toţi pereţii salonului. Motivul pentru care a recurs la acest gest este pur şi simplu şocant: pruncul plângea de foame.


Alertat de celelalte mame internate, personalul medical s-a mobilizat şi a făcut tot posibilul pentru a-l readuce la viaţă pe micuţul care suferise traumatisme severe. În dimineaţa următoare copilul a murit. Medicii, poliţiştii şi procurorii au încercat să afle ce a putut-o determina pe mama criminală să-şi omoare pruncul.


Mama criminală a fost ridicată de către poliţişti, a fost audiată şi ulterior a primit mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile pentru omor calificat. Concubinul acesteia a intrat şi el în scenă făcându-şi apariţia pe holurile spitalului, dar doar pentru a vedea care este starea de sănătate a tineri, mai puţin interesându-l despre copil. Nepăsarea lui s-a datorat unui simplu fapt: nu era el tatăl biologic al micuţului, drept pentru care nu dorea să aibă de-a face cu acest caz.

image

Soţul mamei ucigaşe nu era şi tatăl copilului -CITEŞTE MAI MULTE AICI

În tot acest timp în care autorităţile împuternicite să ia măsuri erau concentrate pe mama criminală şi pe cazul de omor calificat, cadavrul nou-născutului, de doar două săptămâni, zăcea într-unul raft în morga Spitalului de Urgenţă. Acolo a şi rămas timp de aproximativ trei săptămâni fără ca cineva să se intereseze de el.
Înmormântat de medici


Cu câteva zile înainte de intrarea în noul an, câţiva medici din cadrul Spitalului de Urgenţă au făcut un gest omenesc şi au cumpărat cele necesare înmormântării. Astfel, copilul a cărui viaţă a fost una pe cât de scurtă pe atât de chinuită a avut parte de o înmormântare creştinească.
"Medicii de pe secţie şi asistentele au strâns bani şi au cumpărat cele necasare înmormântării. A fost înhumat copilul înainte de revelion. Nimeni nu se interesase la morgă de el până atunci", spune dr. Iulia Negrea, medic neonatolog la Spitalul de Urgenţă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite