Protest spontan la Fiscul din Galaţi. Angajaţii sunt nemulţumiţi de lefuri şi de legea salarizării unitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul cu publicul a fost întrerupt, iar câteva zeci dintre angajaţii Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Galaţi au ieşit în faţă sediului, luni, 15 mai 2017, pentru a cere Guvernului să reanalizeze Legea salarizării unitare a personalului bugetar. Oricum, activitatea instituţiei era deja afectată de lucrările la servere, din cauza atacurilor informatice din ultimele zile.

Gălăţenii care au avut treabă pe la Fisc luni, 15 mai 2017, au avut parte de o surpriză (neplăcută) dublă. 

După ce, la deschiderea programului cu publicul de la Direcţia Regională de Finanţe Publice, s-a anunţat că majoritatea operaţiunilor sunt imposibil de făcut din cauza lucrărilor la serverele de stocare a datelor (ca măsură de prevedere împotriva deselor atacuri cibernetice, la scară planetară, din ultimele zile), la scurt timp activitatea s-a oprit de tot.

Motivul n-a fost că ar fi „înţepenit” hackerii calculatoarele Fiscului, ci acela că angajaţii instituţiei au decis să intre în grevă, spontan, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de lefuri şi, mai ales, faţă de legea salarizării unitare, despre care salariaţii de la Finanţe spun că i-ar dezavantaja flagrant în comparaţie cu alte categorii de bugetari.

Deocamdată nu se ştie cum se vor desfăşura în continuare protestele celor la Fisc şi nici în ce măsură programul cu publicul va fi afectat şi în zilele ce urmează.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite