Proiect unic de sterilizare a câinilor fără stăpân la Galaţi. „Vrem să devenim un model pentru toată Europa de Est”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câţiva dintre câinii reprofilaţi de asociaţie FOTO Animal Society
Câţiva dintre câinii reprofilaţi de asociaţie FOTO Animal Society

O organizaţie naţională de protecţie a animalelor (Animal Society) şi una internaţională (Four Paws) pregătesc o campanie unică de sterilizare a câinilor comunitari din Galaţi, cu implicarea comunităţii.

Agreat cu Primăria Galaţi, planul celor două asociaţii se întinde pe doi ani şi se va desfăşura în mai multe etape. Rezultatele acestuia vor fi măsurate de un institut sociologic profesionist, iar preşedintele Animal Society, dr. Anca Tomescu, a spus că speră ca, la finalul celor doi ani, Galaţiul să devină un proiect pilot pentru rezolvarea într-un mod uman a problemei câinilor fără stăpân.

”Suntem încântaţi de colaborarea cu una dintre cele mai importante organizaţii europene din domeniul protecţiei animalelor şi avem încredere că, la sfârşitul acestui proiect desfăşurat pe doi ani, oraşul nostru va deveni un model demn de urmat şi de alte autorităţi locale, fie ele din România sau chiar Europa de Est”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

”Avem o experienţă de peste 30 de ani în domeniul salvării şi protecţiei animalelor şi vă putem spune un lucru cert: că, dacă întreaga comunitate din Galaţi acceptă faptul că maidanezii de pe străzi sunt o problemă comună, a tuturor cetăţenilor, dacă toţi factorii de decizie ne sprijină şi îşi dau mâna, atunci această problemă poate fi rezolvată într-un mod uman şi eficient”, spune Anca Tomescu, preşedinte Animal Society.

Foşti câini fără stăpân, astăzi câini de terapie

Four Paws şi Animal Society au pus acum 16 ani bazele unui proiect unic în lume: organizaţiile salvează câini de pe stradă, care ulterior sunt integraţi în familii, apoi selectaţi şi antrenaţi să devină câini de terapie.

Foştii câini comunitari, astăzi eroi şi membri ai marii familii Animal Society, lucrează de mulţi ani, cu rezultate bune, alături de copii cu dizabilităţi, dar şi de bătrâni instituţionalizaţi. Totul se petrece sub supravegherea dr. Victor Chitic, psiholog specializat în interacţiunea om-animal, şi el membru al asociaţiei, care se ocupă de pregătirea câinilor şi supraveghează terapia propriu-zisă şi efectele acesteia.

Mesajul Animal Society şi Four Paws este clar: un câine de rasă comună poate fi mai bun decât orice câine de rasă, dacă îi este oferită această şansă.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite