Profesor de electronică şi telecomunicaţii, reţinut pentru luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore. Foto: Adevărul
Profesorul a fost reţinut pentru 24 de ore. Foto: Adevărul

Un renumit profesor de la Universitatea „Dunărea de Jos” Din Galaţi a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, acesta fiind acuzat de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, profesorul universitar ar fi pretins de la studenţii săi suma de 2.700 de lei.

Implicat în acest scandal este un cadru didactic de la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică si Electronică. Acesta ar fi pretins şi ar fi primit câte o sută de lei de la 27 de student care urmau să dea examen în această sesiune cu profesorul incriminat.

Conferenţiarul M.I. a fost reţinut seara trecută pe bază de ordonanţă pentru luare de mită şi astăzi va fi prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În replică, Biroul de Comunicare al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a precizat: „Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi condamnă categoric astfel de gesturi şi îşi exprimă speranţa că este doar un caz singular. De altfel, noi am invitat studenţii ca, de fiecare dată când au informaţii despre profesori care nu-şi fac treaba cum trebuie, să ne anunţe pentru a lua măsuri împotriva lor. Susţinem cu convingere orice acţiune care are ca finalitate respectarea cu stricteţe a legilor acestei ţări. Ne mâhneşte când un coleg de-al nostru trece prin astfel de momente, dar înţelegem foarte bine că doar aşa se poate ajunge la un sistem normal şi benefic tuturor“. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite