Profesionalismul poliţiştilor gălăţeni, răsplătit cu 133 de avansări în grad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful IPJ, Dănuţ Lefter a primit la rândul său o diplomă de excelenţă de la directorul Arhivelor Statului Galaţi. Foto:
Şeful IPJ, Dănuţ Lefter a primit la rândul său o diplomă de excelenţă de la directorul Arhivelor Statului Galaţi. Foto:

Cu ocazia festivităţilor dedicate Zilei Poliţiei Române, a fost lansată o amplă monografie a acestei instituţii intitulată „Din istoria poliţiei române. Poliţia oraşului Galaţi, între anii 1832 şi 1949. Istoric şi documente” al cărei autor este Adrian Pohrib, directorul Arhivelor Statului – secţia Galaţi

 Ziua Poliţiei Române, 25 martie, a fost celebrată la Galaţi  printr-o serie de manifestări-eveniment menite să marcheze împlinirea a 191 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii.

Astfel, în cursul dimineţii, în ţinută de ceremonie, o delegaţie alcătuită din reprezentanţi ai  oamenilor legii, alături de care s-au aflat prefectul Emanoil Boncăneanu şi Dorin Butunoiu preşedintele ATOP,  a depus coroane de flori la monumentul din curtea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, monument dedicat poliţiştilor eroi: căpitan Viorel Rugină, locotenent major Aurel Diaconu şi plutonier adjutant Marin Bujor.

Apoi, sala Teatrului Muzical a găzduit o a doua eremonie în cadrul căreia au fost avansaţi în grad 133 de poliţişti, 94 de agenţi şi 39 de ofiţeri. Dintre aceştia doi ofiţeri şi un agent de poliţie au fost avansaţi la excepţional.

După ce a dat citire ordinelor de avansare, comisarul Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi, a subliniat în alocuţiunea pe care a rostit-o importanţa socială a muncii de poliţist şi le-a mulţumit colegilor săi pentru strădania lor.

"Le transmit tuturor mulţumirile mele pentru întreaga lor activitate. În continuare, vreau să demonstrăm că suntem buni şi foarte buni profesionişti. Avem deasupra această sărbătoare a Buneivestiri pe care o consider drept cel mai potrivit moment ca să vă spun că munca noastră trebuie să fie dreaptă şi creştinească", a spus şeful IPJ Galaţi.

A urmat un emoţionant moment dedicat memoriei poliţiştilor căzuţi la datorie.

Tot în cadrul acestei festivităţi a fost lansată cartea „Din istoria poliţiei române. Poliţia oraşului Galaţi, între anii 1832 şi 1949. Istoric şi documente”, o amplă lucrare al cărei autor este Adrian Pohrib, directorul Arhivelor Statului-secţia Galaţi.

Prezentarea monografiei a fost făcută de către comisarul şef în rezervă Didel Bădărău, fostul comandant al nefiresc desfiinţatului Inspectorat de Poliţie de Frontieră Galaţi.

Din partea autorităţilor, au participat la festivitatea organizatăde Ziua Poliţiei Române: Cătălin Bocăneanu, prefectul judeţului, primarul Marius Stan şi Cornel Hamza,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

.
 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite