Primul caz de infectare cu tulpina Delta a coronavirusului, la Galaţi. Pacientul tocmai a revenit din Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit informaţiilor oficiale, gălăţeanul infectat cu tulpina înalt contagioasă are 59 de ani şi s-a întors recent din Marea Britanie. Este în spital, dar starea lui este bună, spun medicii.

Autorităţile judeţului Galaţi au confirmat primul caz de Covid-19, tulpina Delta (momentan, cea mai contagioasă variantă cunoscută a coronavirusului), din judeţ.

Conform informaţiilor transmise de Prefectura Galaţi, cel care s-a infectată cu tulpina înalt contagioasă este un bărbat de 59 de ani, întors recent din Marea Britanie (mai exact pe data de 11 iulie). Pacientul nu este vaccinat. 

Acesta a fost carantinat în comuna Tuluceşti imediat după sosire, iar pe data de 16 iulie a manifestat simptomatologie specifică infectării cu coronavirus.

Pe 18 iulie, bărbatul s-a simţit mai rău, motiv pentru care a sunat la 112 şi a cerut ajutor medical, fiind preluat de un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. 

Ulterior, în urma analizelor, a venit confirmarea că este infectat cu tulpina Delta, fiind luate măsuri de protecţie specifice (internare în izolare). Medicii au precizat că pacientul  internat la Spitalul de Boli Infecţioase are o stare generală bună.

Autorităţile au declanşat o anchetă epidemiologică amănunţită, pentru a stabili cu exactitate dacă şi cu cine a intrat în contact bărbatul după revenirea în România, dar şi în cursul drumul din Marea Britanie până la locul unde a intrat în carantină.

Vă recomandăm şi:

Români întorşi din Marea Britanie, suspectaţi că au prezentat documente false conform cărora s-au vindecat de COVID-19. A fost deschis un dosar penal

Cel mai nou aquapark din România se deschide pe 31 iulie. A costat 6 milioane de euro şi este la malul Dunării

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite