Primarul Constantin Hogea, reţinut pentru 24 de ore. „A primit foarte rău vestea reţinerii, nimeni nu e pregătit pentru o asemenea veste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost audiat de procurori mai bine de şapte ore. După miezul nopţii, edilul a fost scos din sediul DNA Galaţi cu cătuşe la mâini şi dus în arestul IPJ pentru 24 de ore.

Potrivit procurorilor DNA, Constantin Hogea este cercetat pentru luare de mită, acesta fiind acuzat că a emis autorizaţia de construire a unui bloc lângă obiective cu regim special, fără a se fi obţinut avizele prealabile, primarul primind în 2009 un apartament cu trei camere.

Soţia lui Costantin Hogea, sub control judiciar

Potrivit anchetatorilor, pentru a disimula primirea apartamentului respectiv şi pentru a crea aparenţa că imobilul intră în mod legal în proprietatea primarului, la aceeaşi dată, fiica şi soţia sa, au încheiat cu un om de afaceri un contract de vânzare cumpărare, în care au atestat în mod mincinos faptul că locuinţa fusese achitată anterior.

Primar Tulcea retinut de DNA Galati

FOTO: Oana Cernat

„Avem o infracţiune de luare de mită din 2009, este vorba despre domnul primar şi o faptă din 2015. Nu am avut posibilitatea să consultăm dosarul. Nu ştim nimic din dosar, doar aducerea la cunoştinţă a învinuirilor. Probabil că mâine (n.r. vineri, 29 mai a.c.) se va face o propunere de arestare pentru domnul primar. Soţia dânsului e sub control judiciar, merge cu noi acasă. Din punctul meu de vedere, povestea din 2009 cu apartamentul este arhicunoscută, nu aş vrea să comentez chestiuni ce ţin de apărarea noastră. Fapta din 2015 este făcută doar în contextul acesta, să se dea o actualitate faptei din 2009, să se încadreze într-o anumită activitate infracţională constantă. Vom vedea ce e de făcut. A primit foarte rău vestea reţinerii, nimeni nu e pregăti pentru o asemenea veste, oricât de mult s-ar gândi la lucrul acesta”, a declarat Teodor Borisov, avocatul familiei Hogea.

Primar Tulcea retinut de DNA Galati

FOTO: Oana Cernat

Începând cu luna ianuarie 2015, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, beneficiind de sprijinul soţiei sale, inculpata Hogea Valeria a desfăşurat operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de primar, în sensul că, uzând de funcţia pe care o deţinea, s-a comportat ca administrator de fapt al unei societăţi comerciale ce aparţinea acesteia din urmă.

Constantin Hogea, în vizorul DNA de anul trecut

Pentru toate aceste fapte, procurorii DNA au decis ca Valeria Hogea, soţia primarului din Tulcea să fie pusă sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Aceeaşi măsură a fost luată şi  pentru Pop Valer Constantin şi Maria Brudiu, arhitect-şef respectiv secretar în cadrul Primăriei Tulcea.

Edilul Constantin Hogea a intrat în vizorul procurorilor anticorupţie anul trecut, averea acestuia fiind considerată mult prea mare pentru veniturile încasate din funcţia de primar.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite