Primarul care şi-a donat recolta distrusă de secetă crescătorilor de animale. Cum a fost primită vestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recoltă de porumb, distrusă de secetă, sursa foto: Dan Tenie
Recoltă de porumb, distrusă de secetă, sursa foto: Dan Tenie

Un primar din judeţul Galaţi a decis să-şi doneze cultura de porumb, câtă mai e, localnicilor care nu au cu ce-şi hrăni animalele. Vestea s-a împrăştiat repede, iar oamenii au început să-l caute.

Dan Tenie (PSD) este primarul comunei Corod, situată din nordul judeţului calamitat de secetă. Corod nu are sistem de irigaţii deoarece se află la mare distanţă de Dunăre şi Siret. Iar primarul Tenie, aflat la primul mandat, spune că întrucât nu are ce culege din câmp, resturile vegetale sunt mai de folos crescătorilor de animale. 

„Eu am o suprafaţă de aproape 160 de hectare de porumb, distruse de secetă, care poate fi folosit pe post de furaje la animale. Foarte mulţi oameni mi-au spus că sunt interesaţi. Anul acesta seceta a afectat toată Moldova. Nu s-a făcut nimic la porumb, din păcate”, spune primarul din Corod. 

Dan Tenie (48 ani) este de profesie economist şi inginer agronom. Pagubele produse de secetă pe terenul lui ajung la aproape 600.000 de lei, bani pe care nu-i mai poate recupera.

„Cei care aveţi animale şi doriti porumb pentru cosit şi balotat vă pun la dispoziţie gratis suprafeţe însemnate, cu rugămintea să mă contactaţi pentru a va indica zona de unde puteţi începe”, le-a transmis el oamenilor din Corod. 

Vestea s-a dus rapid în judeţ şi în afara sa. Oamenii au început să-l caute, să-l sune, să-I scrie rugându-l de ajutor. „Ne pare rău pentru paguba suferită. Dumnezeu o să vă răsplătească pentru gestul minunat”, a scris o localnică. „Un gest foarte frumos. Primează omenia şi ne bucurăm că sunt astfel de primari”, i-a scris alt cetăţean.

Judeţul Galaţi este printre cele mai afectate din ţară de secetă, mai mult de jumătate dintre culturii agricole fiind pârjolite. Pentru a-şi recupera o parte din cheltuieli, fermierii au cerut autorităţilor ca judeţul să fie declarat calamitat. 

Vă recomandăm şi: 

Cum vor să rezolve autorităţile din Galaţi criza provocată de secetă. Investiţie de 100 milioane euro

Proaspăt instalat în funcţie, Petre Daea discută în teren cu fermierii din Moldova efectele secetei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite