Proaspăt instalat în funcţie, Petre Daea discută în teren cu fermierii din Moldova efectele secetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Adrian Pârvu
Sursa: Adrian Pârvu

La doar o zi de la învestirea în funcţie, ministrul Agriculturii a făcut sâmbătă, 9 iulie, o vizită de lucru la Galaţi pentru a discuta cu fermierii şi pentru a vedea la faţa locului efectele secetei, precum şi starea sistemelor de irigaţii.

Ministrul Petre Daea, însoţit de directorul general ANIF Bucureşti şi primarii localităţilor afectate, s-au deplasat la faţa locului, prin localităţile gălăţene pentru a vedea culturile afectate de secetă, sistemele de irigaţii, şi a discutat cu fermierii afectaţi de această calamitate.

 „Din 291.000 de hectare, care este suprafaţa arabilă a acestui judeţ, pentru 88.000 de hectare au fost încheiate contracte de irigare. Culturile se irigă. În perimetrele pe care le avem în funcţiune, unde instalaţiile asigură apă la plante, nu avem pierderi de recoltă”, a spus Petre Daea.

La dezbaterile de sâmbătă, 9 iulie, pe lângă primari din localităţile afectate de secetă, au participat si primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu şi directorul general ANIF, Sorin Adrian Pârvu.

Împreună cu directorul ANIF Galati, ministrul Daea s-a deplasat în cele mai arzătoare puncte din Câmpia Covurlui. Au vizitat staţia de bază SPA Dunăre aflată în administrarea ANIF, staţia SRP1 Vânători aflată în folosinţă gratuită la FOUAI Câmpia Covurlui dar şi terenuri agricole amenajate cu infrastructura de irigaţii.

„În contextul secetei pedelogice instalate, o bună desfăşurare a activităţii de irigaţii este esenţială şi salutăm pe această cale sprijinul de care ne bucurăm din partea factorilor decidenţi faţă de problemele cu care se confruntă fermierii gălăţeni asigurându-ne suportul necesar pentru demararea investiţiei în infrastructura de irigaţii din Câmpia Covurlui, cât şi din celelalte amenajări din judeţul Galaţi”, a transmis directorul ANIF. 

Preşedintele CJ, Costel Fotea, a anunţat că la Galaţi se va implementa o investiţie uriasă în acest domeniu, de aproximativ 100 de milioane de euro, pentru a iriga 28.000 de hectare de teren agricol.

„Noul ministru al agriculturii a declarat că fermierii afectaţi trebuie sprijiniţi imediat şi că în perioada următoare va avea o situaţie reală a calamităţilor produse de secetă”, a anunţat Fotea.

        

Vă recomandăm să citiţi şi:

Podul suspendat de la Brăila: În ce stadiu sunt lucrările la cel mai mare pod din România VIDEO

Podul suspendat peste Dunăre, la răsărit. Imagini superbe realizate de un fotograf profesionist FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite