Primăria municipiului Galaţi continuă şi astăzi acţiunile de deszăpezire. Şoferii sunt rugaţi să nu blocheze străzile, aleile sau căile de acces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe tot parcursul nopţii trecute s-a intervenit cu 41 de utilaje pentru curăţarea arterelor principale de circulaţie, a căilor de acces, intersecţiilor, sensurilor giratorii, pantelor şi rampelor pentru persoane cu dizabilităţi de la trecerile de pietoni. De asemenea, acţiuni de deszăpezire au avut loc şi la intrările şi ieşirile din oraş.

La această oră, se acţionează pe străzile secundare şi în cartiere. Pentru intervenţia eficientă a utilajelor de deszăpezire, Primăria municipiului Galaţi face apel la conducătorii auto să oprească/staţioneze/parcheze autovehiculele în aşa fel încât să nu blocheze străzile, aleile sau căile de acces. Continuă şi acţiunea de deszăpezire a trotuarelor.

Totodată, Primăria municipiului Galaţi le reaminteşte cetăţenilor, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari şi instituţiilor publice că au obligaţia legală de a-şi curăţa zăpada şi gheaţa, inclusiv ţurţurii, de pe trotuarele şi rigolele din faţa casei, blocului, sediului şi punctelor de lucru, căile de acces, din incinte şi spaţii comune, acoperişuri şi streşini, imediat după producerea ninsorii.

„Potrivit legii, obligaţia revine atât proprietarilor, cât şi chiriaşilor. Nerespectarea acestor prevederi legale atrage după sine sancţionarea contravenienţilor cu amenzi cuprinse între 100 şi 600 lei, în cazul persoanelor fizice, şi între 500 şi 3.000 lei, în cazul persoanelor juridice. Poliţia Locală este împuternicită să constate şi să sancţioneze eventualele abateri de la lege”, a precizat Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi.

Ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme, s-a acţionat cu prioritate şi pentru identificarea şi ridicarea de pe străzi a persoanelor fără adăpost. În ultimele 48 de ore, 14 persoane aflate în dificultate au fost cazate în Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost al Primăriei municipiului Galaţi. În acest moment, centrul găzduieşte 120 de persoane în situaţii de risc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite