Premieră pentru studenții din România: Liberty Galați lansează primul modul academic GREENSTEEL

0
0

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați, în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, lansează, în premieră, primul modul academic Greensteel pentru studenții din România.

Combinatul siderurgic Liberty Galați FOTO: Liberty
Combinatul siderurgic Liberty Galați FOTO: Liberty

Universitatea va integra modulul Greensteel în programa sa din luna octombrie 2022, oferind studenților oportunitatea de a învăța despre schimbările climatice și despre tehnologiile avansate de producție a oțelului.

Inițiativa face parte din proiectul Academiei Greensteel create de Liberty care vizează și alte universități de elită cu scopul de a consolida colaborarea dintre companie și comunitățile academice și de cercetare științifică.

Modulul dezvoltat de specialiștii Liberty Galați cuprinde patru domenii de studiu: schimbările climatice, procesele tradiționale de fabricare a oțelului, noile tehnologii Greensteel și un segment în care studenții își pot dezvolta abilitățile profesionale, precum gândirea analitică, abilitatea de a lua decizii, comunicarea și colaborarea în echipă.

De asemenea, studenții vor avea ocazia să învețe despre noile tehnologii Greensteel: captarea și stocarea dioxidului de carbon (CCS), reducerea directă a fierului (DRI), utilizarea optimă a fierului vechi în cuptoarele cu arc electric, utilizarea hidrogenului și a energiei regenerabile în industria siderurgică, având sprijinul experților din Liberty Galați.

Mihaela Vereș, manager Resurse Umane la Liberty Galați, a declarat: „Pe măsură ce ne pregătim pentru industria viitorului, neutră în emisii de carbon, este important să colaborăm cu universități de elită din România pentru a pregăti specialiștii viitorului. În urmă cu doi ani, LIBERTY a semnat un parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați pentru a elabora o serie de programe. Astăzi lansăm - în premieră - un modul GREENSTEEL pentru studenții care vor avea acces la o educație orientată spre viitor și la oportunități de carieră în industria oțelului. Noua generație va lucra într-o industrie modernă, digitalizată, automatizată și sustenabilă, iar obiectivul nostru pentru studenți este să dobândească competențele tehnice și profesionale care îi vor ajuta în carieră.” 

Liberty Galați, cel mai mare combinat siderurgic din România FOTO: LIBERTY
Liberty Galați, cel mai mare combinat siderurgic din România FOTO: LIBERTY

 „În calitate de parteneri, suntem bucuroși să ne alăturăm LIBERTY Galați în călătoria către o industrie siderurgică cu amprentă neutră de carbon și să punem în centrul acesteia generațiile viitoare. Prioritatea universității noastre este să le asigurăm studenților noi oportunități de învățare și dezvoltare. Cu această ocazie, doresc să îi încurajez pe tineri să contribuie activ la crearea unui viitor sustenabil”, a declarat dr. Lucian Georgescu, rectorul Universității Dunărea de Jos. 

În iunie 2020, reprezentanții Liberty Galați și cei ai universității au semnat un memorandum în vederea înființării Academiei Greensteel. Un proiect care își propune să dezvolte proiecte educaționale și să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.

Liberty Galați este cel mai mare producător integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7.000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite