Premieră la Teatrul Gulliver din Galaţi: spectacol instalaţie pentru copiii între 0 şi 3 ani, o experienţă senzorială unică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 6 mai, de la ora 10,30, copiii cu vârste foarte mici, însoţiţi de părinţi şi bunici, sunt aşteptaţi la avanpremiera spectacolului “De mână cu tine…nu mă mai tem şi aflu frumuseţea lumii”, iar pe 17 mai, în cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie “Gulliver”, va avea loc premiera oficială.

„De mână cu tine” este prima producţie a Teatrului de Păpuşi „Gulliver” din programul Educaţia timpurie – pentru copii între 0-3 ani. Este primul pas al copilului mic în lumea teatrului, unde, înainte de a înţelege, va simţi experienţa directă a muzicii, dansului, picturii – artele ce îi vor forma sensibilitatea, gustul, interesul. Pentru un copil, umbra este un monstru şi de oriunde pot ieşi creaturi îngrozitoare. Imaginaţia se serveşte de frică şi frica de imaginaţie, dar ”De mână cu tine” nu mă mai tem şi aflu frumuseţea lumii, într-un spectacol instalaţie–o experienţă senzorială unică pentru copii între 0 şi 3 ani.

Un bun start în viaţă este dat de o dezvoltare psiho-emoţională echilibrată, care să asigure un parcurs pozitiv în anii ce vor urma. Pentru ca lumea să fie frumoasă este nevoie să o vezi frumoasă de acum, din primii ani ai vieţii. Acest demers poate fi realizat armonios prin intermediul teatrului, iar spectacolul “De mână cu tine” stimulează capacitatea şi interesul copilului mic de a descoperi, de a se implica şi a învăţa prin interacţiune nemijlocită. Astfel, la finalul reprezentaţiei, copiii vor fi încurajaţi să păşească pe covorul de scenă, unde vor interacţiona cu actorii şi decorul, cu luminile şi labirintul magic alcătuit din perdele fluide.

Regia artistică a acestui spectacol nonverbal şi întregul concept al instalaţiei care constituie decorul spectacolului poartă semnătura Danielei Andrei, iar realizarea acestuia a fost posibilă datorită arhitectului Adrian Adam. Scenariul, special gândit pentru copiii de 0-3 ani, îi aparţine lui Carmen Palcu Adam, una dintre cele mai îndrăgite actriţe ale Teatrului ”Ion Creangă” din Bucureşti, şi promite să aducă în faţa micilor spectatori o poveste care va surprinde prin candoarea sa.

Muzica originală, compusă de Radu Mihalache, dă o nuanţă suavă întregului spectacol ce prinde viaţă cu ajutorul actorilor Ramona Păuc/Valeria Taban şi Andrei Dombrovschi/Laurenţiu Lungu, a căror mişcare scenică a fost atent lucrată sub îndrumarea tinerei coregrafe Andra Burcă.

Spectacolul se joacă la sala Studio a Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, un spaţiu mai restrâns şi intim, în care copiii să poată vedea îndeaproape toate întâmplările care compun povestea.

Pentru accesul în sală, aceştia vor trebui să se descalţe şi vor sta aşezaţi pe mai multe pernuţe, cât mai aproape de scenă. Accesul se va face în limita a 30 de locuri. Biletele se pot cumpăra de pe site-ul teatrului, www.teatrul-gulliver.ro, şi de la sediul acestuia, în ziua spectacolului. Preţul biletelor este de 10 lei/copil şi 12 lei/adult.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite