Potop de amenzi date firmelor care au ocupat ilegal trotuarele cu terase, mese, lăzi frigorifice, mărfuri şi ambalaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mai puţin de o lună de zile, au fost amendaţi 183 de comercianţi din Galaţi care s-a extins fără acte legale domeniul public. Cei mai mulţi şi-au încropit, fără autorizaţie, terase de vară. Cea mai mare dintre acestea era restaurant în toată regula, cu 12 mese şi 48 de scaune. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 260.000 de lei.

În perioada 26 iulie – 23 august poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanelor Galaţi au organizat o acţiune amplă pentru identificarea agenţilor economici care ocupă domeniul public cu diverse materiale şi terase sezoniere, fără autorizarea şi achitarea taxelor legale.

Verificările întreprinse s-au finalizat cu aplicarea, în baza prevederilor HCL 307/2006, a unui număr de 183 de sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 160.300 lei. 

Amenzile au fost date operatorilor economici care, fără a deţine autorizarea şi achitarea taxelor legale, au depozitat/amplasat pe domeniul public: lăzi şi vitrine frigorifice, aparate cafea, mărfuri diverse şi terase sezoniere.

Tot în cadrul acestor acţiuni, în baza legii 252/2003, au fost aplicate un număr de patru sancţiuni contravenţionale, cu avertisment scris, pentru neprezentarea organelor abilitate (poliţiştilor locali) a Registrului Unic de Control.

Câteva exemple

Una dintre firmele depistate îşi făcute o terasă sezonieră, unde vindea băuturi alcoolice şi non-alccolice, dar şi alimente, pe strada Brăilei, pe trotuar. Cele cinci mese şi 13 scaune erau scoase pe spaţiul public fără să existe autorizaţie în acest sens, motiv pentru care administratorul societăţii comerciale a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor HCL 307/2006, cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Tot 1.000 de lei amendă a plătit şi administratorul unei firme care a încropit o terasă cu 12 mese şi 48 de scaune, ad-hoc, pe trotuar, fără niciun fel de aviz legal, în zona bulevardului Siderurgiştilor.

Şi Mihai Ş., de 36 de ani, din Galaţi s-a gândit că trotuarul străzii Roşiori este tocmai bun pentru comerţ, aşa că l-a ocupat cu mărfuri de tot felul, fără să aibă autorizaţie pentru comerţ sau pentru teren. Prins cu probleme, el a început să-i înjure pe poliţiştii care făceau constatarea contravenţiei, fiind amendat cu 1.000 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite