Cum a sfidat legile rutiere, ani la rând, şoferul fără permis care a omorât un tânăr de 17 ani pe trotuar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Individul este recidivist, fiind condamnat în 2013 după ce a fost prins la volan fără a avea acest drept. Cu toate acestea, el a continuat să conducă maşini pe drumuri publice.

Ancheta privind accidentul de circulaţie deosebit de grav întâmplat în localitatea gălăţeană Matca în seara zilei de 21 august scoate la iveală detalii despre şoferul vinovat de producerea tragediei, care nu este pentru prima oară când se urcă fără permis la volan.

Vă reamintim că luni seară un autoturism condus de Dragoş Georgian Panaintiu (25 de ani), care nu are permis de conducere, a derapat din cauza vitezei excesive – martorii spun că avea peste 120 de kilometri la oră, în localitate - şi a izbit violent doi tineri de 17 ani care se aflau pe trotuar. Unul dintre aceştia, George Taşcă (elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci), a decedat pe loc, iar celălalt a fost dus în stare gravă la spital.

Imediat după producerea accidentului, şoferul vinovat a abandonat maşina şi a încercat să dispară pe o stradă laterală din comuna Matca. A fost descoperit de poliţişti la scurt timp, reţinut pentru 24 de ore şi apoi arestat preventiv pentru 30 de zile.

În faţa anchetatorilor, Dragoş Georgian Panaintiu a încercat să scape de acuzaţia de fugă de la locul accidentului, argumentând că se simţea rău din cauza impactului violent şi că a plecat să caute un medic. Nu era la prima faptă de acest fel.

Mai precis, în anul 2013, Judecătoria Tecuci l-a condamnat (dosar 1829/324/2013) la 8 luni de închisoare (în fapt, două pedepse contopite), cu suspendarea executării şi termen de încercare de trei ani, după ce fusese prins conducând un autoturism neînmatriculat şi fără a avea permis de conducere. De altfel, el avea şi interdicţie de a  obţine permis auto, dar asta nu l-a împiedicat să folosească maşina în mod constant pe drumurile publice.

Potrivit martorilor, Panaintiu circula aproape zilnic, de fiecare dată cu viteză excesivă, pe străzile din Matca şi pe drumul judeţean DJ251 Tecuci-Matca-Corod. Trebuie spus că în urma incidentului, în afara cerecetării penale legate de accident, a fost declanşată şi o cercetare disciplinară legată de modul în care poliţiştii de la Matca şi Tecuci şi-au făcut datoria.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite