PORTRET/ Carmen Teodoraşcu:Îi calcă pe urme Mariei Lătăreţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăieşte în Moldova dar cântă muzică oltenească şi este pasionată de fotografie şi film. Chiar a şi făcut un film, pentru Universitatea Danubius.

Citiţi şi:

PORTRET Carmen Sandu - tânără şi tenace la şefia Tribunalului

Profil

Născută. 26 septembrie 1986

Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice Danubius, specializarea Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, Şcoala Populară de Artă Galaţi, masterand la Universitatea Danubius în anul II, Facultatea de Muzică-secţia canto, anul II

Familie. necăsătorită

Carmen este o fidelă ascultătoare a muzicii Mariei Ciobanu şi Mariei Cornescu. Când era mică, punea pick-upul pe balcon, dădea difuzoarele la maxim şi cânta cât o ţineau plămânii.

„Când venea mama de la muncă, vecinii îi spuneau mai în glumă, mai în serios: «O să se facă artistă!»", ne declară râzând Carmen Teodoraşcu.

Concert pe acoperiş

Nici în vacanţele petrecute cu bunicii la ţară nu s-a putut ţine departe de pasiunea sa.

„Luam un cocean în mână şi dădeam «concerte» pe acoperişul casei. Le cântam şi militarilor care treceau prin zonă", ne explică cu umor Carmen.

Cu toate că este foarte talentată, tânăra solistă de muzică populară a debutat oficial abia în 2007, când a început să cânte la Şcoala Populară de Artă din Galaţi.

În prezent, lucrează la primul său album de muzică populară. Este vorba de 12 piese, creaţii proprii, la care se adaugă trei cântece preluate de la celebrele cântăreţe de muzică populară Ioana Radu şi Maria Lătăreţu.

Cum se întâmplă adesea în ultimul timp în cazul artiştilor, deocamdată îi lipsesc banii pentru imprimarea albumului şi asigurarea publicităţii.

Primul său spectacol l-a susţinut în 2007 la un azil de bătrâni din Galaţi. Din scurta ei carieră muzicală nu au lipsit momentele amuzante.

„Eram la un spectacol şi trebuia să cânt. S-a stricat CD-ul cu negativul, iar mie nu mi-a rămas altceva de făcut decât să îmi prezint colega care urma după mine. Am revenit apoi pe scenă şi am cântat şi eu", ne povesteşte tânăra solistă.

Chiar dacă are un program destul de încărcat, Carmen îşi face timp să facă şi pentru o altă pasiune: fotografiatul.

Îi place să surprindă peisaje din natură şi îşi prelucrează singură pozele. De altfel, a şi realizat un film pentru Universitate, la care a prelucrat imaginea şi sunetul.

Nu lipsesc micile înţepături venite din partea amicelor, dar Carmen Teodoraşcu reuşeşte să le depăşească cu eleganţă.

„Mă întreabă cum se împacă muzica cu economia . Este simplu: am făcut economie pentru că vreau să ştiu să îmi număr banii după spectacole", vine replica din partea tinerei.

Vrea să intre într-un ansamblu

Modelele ei din muzica populară sunt Maria Lătăreţu, Maria Cornescu, Maria Ciobanu şi Steliana Sima, artiste care s-au făcut cunoscute prin atenţia pe care au acordat-o textelor şi încărcătura emoţională, dar şi prezenţa scenică şi grija cu care îşi aleg costumele.

Visul tinerei soliste de muzică populară este să se angajeze la un ansamblu de muzică populară şi să îşi promoveze albumul de debut.

Ce îi place

Îmi place sinceritatea şi în general oamenii direcţi. Sunt atrasă de oamenii veseli, care te bine-dispun prin energia pozitivă pe care o degajă. Din păcate, astfel de oameni se întâlnesc din ce în ce mai rar. Merg pe stradă şi nu mai văd pe nimeni care să zâmbească.

Ce nu îi place

Mă feresc cât pot de oamenii făţarnici, de persoanele care se dau bine pe lângă tine, dar gândesc exact pe dos. Îmi displac oamenii răi. Sunt o mare iubitoare de animale şi mă deranjează persoanele care le fac rău bietelor animăluţe.

Întrebări şi răspunsuri

Ce îţi place mai mult: să cânţi sau să fii economist?

Îmi place muzica, dar nu neglijez nici partea economică. Mai ales în situaţia actuală. Pentru că nu am profesat ca economist, prima mea opţiune este, fără discuţie, muzica, dar sunt pasionată în egală măsură de fotografie şi de film.

Ce gen de muzică asculţi?

Îmi place orice fel de muzică bună, dar muzica populară este întotdeauna cea mai apropiată de sufletul meu. Ca solist, abordez în special repertoriul oltenesc pentru că din partea mamei sunt olteancă. De la mama am moştenit şi glasul. Mama a cochetat cu muzica, dar nu a avut şansa să se lanseze.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite