Poliţiştii locali încep să strângă persoanele fără adăpost de pe străzi. Persoanele aflate sub influenţa alcoolului vor fi internate la Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 decembrie 2019 şi până la finele lunii februarie 2020, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi se va derula planul de măsuri „Hibernal 2019 - 2020”. Prin obiectivele principale se numără şi identificarea persoanelor fără adăpost şi internarea lor în Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi.

Măsurile legale întreprinse de Poliţia Locală Galaţi au drept scop funcţionarea  normală a instituţiilor statului, asigurarea fluenţei circulaţiei pe drumurile publice de pe raza teritorială de competenţă, atât în timpul cât şi după producerea efectelor fenomenelor naturale, reducerea riscului producerii de decese din cauza hipotermiei în rândul persoanelor vulnerabile (fără adăpost) precum şi indentificarea locurilor unde se adăpostesc temporar, în vederea prevenirii incendiilor cauzate de sursele improvizate de incălzire pe care aceştia le folosesc şi limitarea vătămărilor corporale a cetăţenilor ce au ca principală cauză neîndepărtarea de către persoanele responsabile a poleiului, zăpezii sau a ţurţurilor de pe trotuare şi căi de acces.

În activitatea de menţinere a climatului de ordine publică şi siguranţă a tuturor participaţilor la traficul rutier, Poliţia Locală Galaţi cooperează cu: Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost în vederea asigurării de asistenţă medicală, găzduire şi cu administratorul drumului, pentru menţinerea infrastructurii rutiere în condiţii optime de trafic.

Poliţiştii locali vor acţiona şi pentru identificarea persoanelor fără adăpost. Cei găsiţi într-o asemenea situaţie vor fi internaţi în Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galaţi. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influenţa substanţelor toxice, acestea vor fi iniţial internate la Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

”Trebuie precizat că persoanele fără adăpost găsite în stradă, pot fi internate doar cu acordul lor. Poliţia Locală Galaţi este pregătită să intervină în teren, în situaţii speciale, cu un total de 153 de poliţişti locali de la ordine publică/intervenţie rapidă, siguranţă rutieră şi 17 autoturisme de serviciu”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite