Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit substanţe dopante în autocarul condus de un cetăţean grec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aceasă substanţă interzisă este folosită de sportivi. Foto:STPF Galaţi
Aceasă substanţă interzisă este folosită de sportivi. Foto:STPF Galaţi

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit într-un colet 2580 de tablete cu substanţe interzise. Acestea erau ascunse într-un autocar ce efectua curse regulate Chişinău - Atena

Un bărbat din Grecia, în vârstă de 64 ani, a ajuns pe mâna poliţiştilor imediat ce s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru a intra în ţară.
În urma controlului de frontieră efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, în compartimentul bagaje, ascunse într-un colet 2580 de tablete Clenbuterol,  acestea fiind incluse pe lista substanţelor interzise de lege.

Această substanţă duce la cresterea temperaturii corpului, a ratei metabolismului şi la scăderea poftei de mâncare. Din aceste cauze, Clenbuterol este folosit de mulţi sportivi pentru a pierde în greutate fără a scădea masa musculară.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii substanţelor interzise în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite