VIDEO „Oameni buni, ne mănâncă viermii“. Anchetă după imaginile surprinse la Spitalul de Copii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură video
Captură video

Conducerea Spitalului de Copii din Galaţi a deschis o anchetă, după ce o pacientă a filmat în baia salonului mai mulţi viermi. Managerul unităţii spune că situaţia a fost remediată şi că se fac periodic igienizări.

Incident scandalos la Spitalul Pediatric de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Galaţi. O tânără care era internată împreună cu fetiţa ei în vârstă de 10 ani a filmat cum în baia salonului, în zona cădiţei duşului, erau mai mulţi viermi vii.

Imediat după ce a constatat situaţia alarmantă, Steluţa Patriche s-a plâns unei infirmiere, dar aceasta i-a zis să-şi vadă de treaba ei că asta este situaţia, nu se poate face nimic. Ca urmare a refuzului de a se face dezinfecţia băii, femeia a decis să trimită imaginile soţului ei, iar acesta le-a postat pe un site de socializare. 

„Când am venit la soţia în vizită , pentru că am copilul aici internat, mi-a spus  soţia că a văzut viermi pe jos în baia de la  salon. I-am cerut să meargă înapoi şi să filmeze şi să îmi trimită. Mă voi informa să văd unde trebuie să merg să depun toate plângerile, chiar şi la ministrul Sănătăţii. I-am trimis un mesaj pe facebook doamnei ministru, sper să îl vadă “, a spus Mihai Patriche, soţul femeii care a descoperit viermi în salon.

Steluţa Patriche a mai povestit şi că i-a fost groază să mai meargă la baie. „Nu am avut curaj să folosesc toaleta, mi-am adus spirt  şi am şters tot salonul ca să pot să stau liniştită. Nu ştiu de la ce au putut apărea viermii, dar nici în dimineaţa următoare nu s-a dezinfectat salonul”, a scris aceasta pe internet.  

Conducerea Spitalului de Pediatrie afirmă că nu-şi explică de unde ar proveni viermii din baia salonului, mai ales că zona respectivă a spitalului a fost renovată recent, dar că s-au luat imediat măsuri.

„Încercăm să investigăm cât de bine se poate pe tot palierul, de la parter până la etajul trei şi mansarda. Secţia este nou renovată, reabilitată. Noi defăşurăm periodic şi conform  reglementărilor DSP măsurile de dezinsecţie, deratizare şi de curăţenie. Analizăm şi noi  intern care poate fi cauza apariţiei  acelor viermişori, poate fi de la umezeala acumulată sub cădiţele de duş. Totul este în curs de investigare”, a declarat dr. Iuliana Moraru.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi s-a autosesizat după apariţia imaginilor pe reţelele de socializare, având în anchetă în curs, după cum a confirmat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite