Poliţist de frontieră din Galaţi, ameninţat că va fi tăiat „de sus până jos“, iar soţia şi copiii vor fi violaţi

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Galaţi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a ameninţat în mod repetat un poliţist de frontieră care îl oprise pentru un control de rutină. Şoferul i-a sfidat pe oamenii legii şi a continuat tirada de ameninţări şi la secţia de poliţie.

Judecătoria Galaţi l-a condamnat la 9 luni de închisoare pentru ultraj pe un bărbat de 44 de ani din judeţul Galaţi. Gălăţeanul a fost obligat şi la plata simbolică a unui leu drept daune morale către poliţistul de frontieră pe care l-a ameninţat cu moartea şi la efectuarea a 100 de zile de muncă în folosul comunităţii. Decizia, pronunţată pe 8 noiembrie, nu este definitivă.

Bărbatul a fost pus sub acuzare în urma unui incident petrecut pe raza localităţii gălăţene Frumuşiţa. Maşina pe care o conducea a fost oprită pentru un control de rutină de către un echipaj al Poliţiei de Frontieră Galaţi. În autovehicul se mai afla o persoană, iar cei doi au declarat atunci că se întorceau de la pescuit.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 44 de ani a refuzat iniţial să se legitimeze, iar când i s-a cerut să coboare din maşină, a devenit recalcitrant. Când poliţiştii de frontieră l-au imobilizat pentru a-l duce la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea audierii, a devenit violent.

„Ameninţările şi injuriile aduse de inculpat au continuat atât pe drumul până la secţie, cât şi în secţia de poliţie. Inculpatul i-a transmis persoanei vătămate că îl va tăia dacă ar avea în acel moment un cuţit; că îl va tăia de jos până în sus; că o să îl găsească în oraş şi o să stea de vorbă altfel, o să bage cuţitul în copiii lui şi o să le întindă maţele pe jos; că o să îi violeze soţia şi copiii”, se menţionează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Şoferul recalcitrant a continuat să se dea în spectacol şi la secţia de poliţie, unde i-a sfidat pe oamenii legii şi a cerut în mai multe rânduri numele unuia dintre poliţiştii de frontieră care îl imobilizaseră ca să aibă ”grijă” de el şi familia lui.

Poliţistul de frontieră vizat de ameninţări a depus ulterior plângere penală împotriva bărbatului. Acesta a cerut judecarea procesului în procedură simplificată, ca să poată primi o pedeapsă mai redusă, lucru care s-a şi întâmplat.

Vă mai recomandăm să citiţi şi

Femeile care au bătut un poliţist cu genţile şi au distrus autospeciala de Poliţie cu pietre au fost arestate

Poliţist muşcat de un şofer băut. Circul înfiorător făcut de tânăr după ce a fost oprit de echipajul rutier

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite