Femeile care au bătut un poliţist cu genţile şi au distrus autospeciala de Poliţie cu pietre au fost arestate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Cele două femei, Carmenica Tănase (35 de ani) şi Magdalena Constantin (47 de ani), precum şi bărbatul care a condus maşina oprită în trafic de poliţişti, Vijai Tănase, (41 de ani), sunt acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Judecătoria Bârlad a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele celor două femei şi a bărbatului care au lovit doi poliţişti şi le-au distrus cu pietre autospeciala de Poliţie.

Incidentul violent a avut loc pe 1 septembrie în oraşul Murgeni, judeţul Vaslui. O patrulă de poliţie a oprit o maşină care circula pe strada principală din oraş, Au cerut actele la control, constatând că şoferul nu avea asigurare, situaţie în care urmau să ridice plăcuţele de înmatriculare al autovehiculului până la intrarea în legalitate. Alături de acesta în maşină se aflau şi două femei, care au coborât.

În acel moment a început nebunia. Şoferul a devenit violent verbal şi a demarat în trombă cu maşina, cu poliţiştii pe urmele lui, care au reuşit la scurt timp să îl tragă pe dreapta. Cele două femei au venit în fugă în zona fusese oprită maşina de către oamenii legii şi l-au luat pur şi simplu la bătaie pe poliţistul care voia să întocmească procesul verbal. Au tăbărât peste agent, lovindu-l cu genţile în cap, trăgând de el, i-au rupt hainele şi l-au trântit pe jos.

Atacaţi cu pietre

Colegul poliţistului bătut a scos un spray paralizant, cu care a încercat să le îndepărteze pe cele două agresoare. Acestea au fugit împreună cu şoferul, dar după câţiva metri s-au oprit şi au început, toţi trei, să arunce cu pietre către cei doi poliţişti, avariind serios autospeciala de poliţie. După care au fugit.

Poliţiştii au chemat întăriri şi, în scurt timp, agresorii au fost prinşi. Camera portabilă de filmat de pe uniforma unuia dintre poliţişti, care a surprins tot incidentul, a constituit o probă solidă pentru dovedirea ultrajului.

Arestaţi preventiv pentru ultraj

Agresorii au fost identificaţi ulterior de poliţişti. Este vorba despre Carmenica Tănase (35 de ani) Magdalena Constantin (47 de ani) şi Vijai Tănase, (41 de ani). Aceştia au fost duşi într-o primă fază la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, unde au fost audiaţi în dosarul penal în care sunt cercetaţi pentru ultraj. Vineri, 3 septembrie, instanţa a emis mandate de arestare pentru toţi trei.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.09.2021 până la data de 01.10.2021, inclusiv, a inculpaţilor: 1. Tănase (fostă Stoica) Carmenica, cu domiciliul în oraş Murgeni, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj (victimă B.I.A), ultraj (victimă Ţ.I.N), ultraj (IPJ); Constantin Magdalena, cu domiciliul în oraş Murgeni, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor (trei fapte – n.r.) de ultraj şi Tănase (fost Marin) Vijai, cu domiciliul în oraş Murgeni, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor (trei fapte – n.r.) de ultraj. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţii: Tănase (fostă Stoica) Carmenica; Constantin Magdalena şi Tănase (fost Marin) Vijai. Dispune înştiinţarea, de îndată, a Directiei Generale de Asistenţă Sociala şi Protectie a Copilului Vaslui, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire privind pe copiii inculpaţilor Tănase (fost Marin) Vijai şi Tănase ( fostă Stoica) Carmenica”, au stabilit judecătorii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Poliţist cu o alcoolemie record, către agenţii de la Rutieră, după ce a provocat un accident: „Când ies din puşcărie, vă împuşc pe toţi“

Pedeapsa primită de o tânără care i-a dat o lovitură sub centură unui poliţist: „La muncă, nu la furat, fraieri incompetenţi!”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite