Poliţia română vă avertizează că infractorii nu vă plătesc facturile la energie electrică! Ei doar vă fură obiecte de valoare şi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au încercat să-i pună în temă pe oameni explicându-le scenariul hoţilor.
Poliţiştii au încercat să-i pună în temă pe oameni explicându-le scenariul hoţilor.

Poliţia a intrat în alertă maximă după ce în numai o săptămână de zile au fost sesizate mai multe furturi după acelaşi scenariu: lucrător la firma de furnizare a energiei electrice venit să restituie nişte aşa-zise sume de bani.

În ultima săptămână pe raza municipiului Galaţi au fost înregistrate nu mai puţin de patru furturi din locuinţe,  comise de persoane care s-au recomandat ca fiind angajaţi ai societăţii de furnizare a energiei electrice.

Aceştia, sub pretextul că în urma recalculării consumului de energie electrică societatea are de restituit o sumă de bani, au convins victimele să le permită accesul în locuinţă. Ulterior, profitând de neatenţia acestora, au sustras diverse sume de bani.

Din discuţiile purtate atât cu reprezentanţii firmei de furnizare a energiei electrice, cât şi cu cei ai Poliţiei, am aflat că societatea de furnizare a energiei electrice nu trimite angajaţi în teren pentru a restitui sume de bani, ca urmare a recalculării, astfel de situaţii fiind reglate prin refacturare în luna următoare. Mai mult, societatea de furnizare a energiei electrice nu încasează facturile decât prin casieriile proprii sau prin intermediul instituţiilor bancare cu care colaborează. 

În aceste condiţii, atunci când un necunoscut pretinde că reprezintă o instituţie prestatoare de servicii (gaze, apă, telefoane, deratizare ş.a.) solicitaţi şi verificaţi cu atenţie legitimaţia de serviciu, înainte de a-i permite accesul în locuinţă. Un astfel de act trebuie să prezinte viza periodică, să nu aibă modificări sau ştersături, iar liniile ştampilei de pe fotografie să coincidă cu liniile ştampilei de pe fila pe care este lipită. Nu acceptaţi prezentarea formală a legitimaţiilor, iar dacă persoana devine grăbită sau agitată (ceva nu este în regulă!), solicitaţi sprijinul vecinilor şi reţineţi cât mai multe semnalmente ale celui în cauză pentru a le comunica organelor abilitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite