Pokemonii, interzişi în incinta unei mari companii din România. Conducerea a ajuns la concluzia că jocul este periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţilor ArcelorMittal SA Galaţi li s-a comunicat că faimosul joc Pokemon Go, ce a provocat o adevărată isterie la nivel planetar, este interzis la locul de muncă, cei prinşi jucându-l fiind pasibili de sancţiuni disciplinare severe.

Una dintre cele mai mari firme din România, Combinatul Siderurgic ArcelorMittal SA Galaţi, a anunţat public faptul că interzice cu desăvârşire celor 6.000 de angajaţi pe care-i are accesarea sau jucarea la locul de muncă a celui mai în vogă joc online, Pokemon Go.

Chiar dacă măsura poate părea comică, oficialii ArcelorMittal au precizat că totul este cât se poate de serios, având în considerare faptul că platforma siderurgică are un ridicat risc de accidente chiar şi fără jocul Pokemon.

Dovadă stă realitatea că de la începutul anului şi până în prezent la ArcelorMittal Galaţi s-au înregistrat şase accidente de muncă, din care trei ale angajaţilor proprii, iar trei ale firmelor partenere care au puncte de lucru pe platformă.

De altfel, jocul Pokemon deja a făcut victime în toată lumea, deoarece, absorbiţi de joc, participanţii ignoră de multe ori pericolele din lumea reală, accidentându-se ei înşişi sau accidentându-i pe alţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu „ArcelorMittal Galaţi nu este împotriva divertismentului online însă este hotărâtă să asigure un climat de lucru sigur propriilor angajaţi şi contractori”.

„Reamintim comunităţii că lucrăm într-un mediu industrial cu provocări privind securitatea muncii şi care necesită asigurarea unei discipline puternice şi a unui comportament prudent, în permanenţă. A juca Pokemon Go nu este – aşadar – o activitate compatibilă cu cele dintr-o unitate producătoare de oţel. În aceste condiţii, compania a interzis jocul Pokemon Go şi a altor aplicaţii online de divertisment similare în incinta unităţii, în timpul lucrului şi nu va permite intrări neautorizate ale unor persoane străine în Combinat”. a precizat Dumitrescu.

Se pare că interdicţia a fost făcută publică după ce au fost descoperiţi mai mulţi angajaţi (proprii dar şi ai firmelor terţe) care jucau Pokemon în timpul programului. Totodată, se pare că au fost observaţi şi câţiva tineri care au venit până la poarta principală de intrare în combinat, toţi privind extrem de absorbiţi ecranele telefoanelor.

Nota internă transmisă angajaţilor de către Departamentul de Comunicare internă ArcelorMittal Galaţi sună de-a dreptul drastic. 

„Este strict interzis să accesaţi şi să jucaţi Pokemon Go sau alte aplicaţii de divertisment online şi jocuri similare pe platforma noastră şi în timpul programului de lucru. Compania se va folosi de drepturile pe care le are pentru a lua măsurile necesare împotriva tuturor angajaţilor şi contractorilor care vor fi descoperiţi jucând sau asigurând accesul jucătorilor externi în unitatea noastră, întrucât aceasta reprezintă o încălcare a regulilor noastre interne”, se afirmă în document. 

„Le reamintim tuturor angajaţilor şi contractorilor că lucrăm într-un mediu cu multe provocări de securitate şi sănătate în muncă care necesită o disciplină puternică şi un comportament prudent, permanent. ArcelorMittal ia măsuri tehnice şi organizatorice pentru a le bloca posibilitatea de a accesa aceste aplicaţii şi nu va permite intruziuni neautorizate pe platforma noastră. Compania noastră nu se opune divertismentului digital, însă este angajată în a asigura siguranţa oamenilor, înăuntru şi în afara unităţii”, mai precizează amintitul document.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite