Podul hobanat de la Galaţi, construit cu piese metalice grele de câte 45 de tone, aduse din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: CJG
sursa: CJG

Podul hobanat de la Galaţi, cea mai complexă construcţie realizată în oraşul de la Dunăre de la Revoluţie încoace, este realizat cu componente metalice din Italia. Sunt construcţii metalice de peste 45 de tone, care vor fi montate la pilonul central în periaoda următoare.

Lucrările la podul hobanat au fost suspendate pe perioada sezonului rece deoarece constructorul a aşteptat sosirea elementelor metalice din Italia. 

Luni, 7 februarie, au ajuns la Galaţi, pe şantierul podului hobanat, primele piese metalice. Este vorba de construcţii metalice de peste 45 de tone şi lungimi de aproximativ 15 metri, care urmează să fie montate la pilonul central. 

„În afara acestora, la finalul acestei saptămâni mai sunt aşteptate şi alte componente metalice, astfel încât, după montarea lor, să se continue înălţarea pilonului central până la 62 de metri. De altfel, pilonul central este singurul element al podului la care mai trebuie turnat beton. Rând pe rând, la Galaţi vor ajunge şi celelalte părţi metalice, inclusiv elementele de tablier”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Podul hobanat este o construcţie unică în regiunea sud-est a României şi va avea 62 de metri înălţime. La final, va fi cât un bloc cu 24 etaje. 

Totodată, podul hobanat va avea patru benzi de circulaţie şi va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galaţiului. Construcţia va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie.

La finalul lucrărilor, pilonul central va avea o înălţime de 62 de metri de la nivelul solului şi va susţine cele 44 de hobane ale podului.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Vă recomandăm şi: 

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite