Podul hobanat de la Galaţi. A început montarea părţilor metalice ale tablierului

0
0
sursa: CJ Galaţi
sursa: CJ Galaţi

O nouă etapă importantă la podul hobanat al Drumului de Centură din Galaţi, cea mai complexă construcţie realizată în oraşul de la Dunăre de la Revoluţie încoace. Muncitorii au început montarea tablierului. La final, construcţia va fi înaltă cât un bloc cu 24 de etaje.

Constructorii de pe şantierul podului hobanat au început montarea părţile metalice ale tablierului. Se lucrează la grinzile principale ale tablierului, la diafragme şi legăturile dintre ele. Au fost aduse deja peste 1000 de tone de piese metalice. 

 Podul hobanat este o construcţie unică în regiunea sud-est a României şi va avea 62 de metri înălţime. La final, va fi cât un bloc cu 24 etaje. Obiectivul va avea patru benzi de circulaţie şi va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galaţiului. Podul va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie.

Podul hobanat face parte din Drumul de Centură. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Vă recomandăm şi: 

Operaţiune complexă la Podul peste Dunăre. Japonezii vor monta cablurile principale pe o distanţă de 2 kilometri

Orban, la podul peste Dunăre de la Brăila: Eu recunosc intervenţia domnului Tudose, spre deosebire de alţii

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite