Ploaie de vizitatori la ploaia de stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perseidele sau ploaia de stele căzătoare din noaptea de 12 spre 13 august 2014 au atras peste 1.500 de vizitatori la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Încă de la ora 20.00, când s-a dat startul „vânătorii” de stele căzătoare, publicul a început să vină în număr mare către muzeu.

Pe terasa de observaţii astronomice se formaseră cozi... la telescoape ! Organizatorii, pentru a micşora timpul de aşteptare, au scos toate instrumentele astronomice pentru observaţii nocturne din dotare.

„Chiar dacă vremea nu a fost prea favrabilă în această noapte, publicul a venit în număr mare. Suntem printre puţinele zone unde vizibilitatea cerului este excelentă pentru observarea acestui fenomen astronomic deosebit. Ne bucurăm că, la Galaţi, astronomia are fani reali, nu doar pe Facebook”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galaţi.

Nu doar pe terasa de observaţii astronomice a fost aglomeraţie. Pe spaţiul verde din faţa instituţiei gălăţenii, câteva sute de vizitatori s-au aşezat pe iarbă şi au privit către cer în căutarea stelelor căzătoare. 

„Trebuie să recunosc că nu doar stelele căzătoare m-au scos din casă în acestă noapte, ci şi canicula. Am scăpat şi de căldură şi am văzut şi ceva frumos”, ne-a declarat Marius B., în vârstă de 68 ani, venit la Observatorul Astronomic împreună cu nepoţii. 

Un grup de tineri au improvizat un spectacol de muzică la chitară spre deliciul celor prezenţi, îmbinând astfel observaţiile astronomice cu frumuseţea muzicii live.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite