Pianista Mădălina Paşol va concerta în premieră în faţa publicului gălăţean. Intrarea la spectacol este liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evenimentul are loc duminică, 10 martie, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. Mădălina Paşol a concertat în numeroase ţări din Europa şi Asia, iar în România şi-a cunoscut notorietatea cu câteva proiecte culturale speciale, cum ar fi „Pianina - Play me - CANTA!”

Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos vă invită duminică, 10 martie 2019, la ora 18:00, la un eveniment excepţional – Lipatti - Ultimul recital, desfăşurat în Salonul Oficial al Palatului Episcopal.

Pianista Mădălina Paşol, aflată în plin turneu „Citadele muzicale”, va aduce un omagiu de suflet celui mai mare pianist român prin reinterpretarea lucrărilor cântate de Dinu Lipatti, în ultimul său recital din 16 septembrie 1950, de la Besançon. Mădălina Paşol va prezenta publicului opusuri de: Mozart, Schubert, Chopin şi Bach.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Accesul se face prin strada Domnească, nr. 141, începând cu ora 17,15.

Mădălina Paşol a concertat ca solistă sau în formaţii camerale împreună cu artişti de renume mondial. După absolvirea Liceului de Artă „George Enescu” a obţinut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava şi apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obţine bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium - NaFög" a Senatului Cultural German, oferită pentru cursurile de Master, precum si diploma de Pianist Concertist.                                                  

Activitatea artistică a Mădălinei Paşol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naţionale si internaţionale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundaţiei Paul Hindemith, bursa Universităţii de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universităţii de Muzică din Bucureşti, bursa a Fundaţiei Georg Schumann, Concursul Internaţional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internaţional ARD - München, Marele Premiu -  Concursul Internaţional de concerte Târgu Mures.

Din anul 2014, Mădălina Paşol se dedică promovării tinerelor talente, artiştilor români şi valorilor culturale naţionale pe plan regional şi internaţional în cadrul Institutului de Arte, pe care îl conduce. Printre iniţiativele culturale se numără „Pianina - Play me - CANTA!” în colaborare cu Metrorex – Bucureşti şi concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB. Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la înfiinţare o instituţie culturală care promovează arta şi cultura în spaţii neconvenţionale.

Mădălina Paşol a susţinut cursuri de măiestrie, concerte şi recitaluri în Europa şi Asia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite