Peste 53.000 lei, aproape 40 de metri cubi de cherestea şi peste 3.500 de ţigarete de contrabandă confiscate după percheziţiile de ieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate acestea au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii din Galaţi, în urma a 18 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale cu obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, precum şi la sediul unei instituţii publice.

Poliţiştii din cadrul I.P.J. Galaţi au efectuat ieri, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, 18 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale cu obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, precum şi la sediul unei instituţii publice.

Persoanele în cauză sunt bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu şi contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiilor, la o societate comercială, având ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, au fost identificate două puncte de lucru ale căror sedii nu erau declarate la Oficiul Registrului Comerţului.

Poliţiştii au descoperit, la aceeaşi societate 37.7 metri cubi de cherestea, pentru care reprezentanţii societăţii nu au putut prezenta documente de provenienţă, precum şi suma de  53.750 lei, care nu era evidenţiată în registrul de casă al societăţii.

De asemenea, la două dintre domiciliile percheziţionate poliţiştii au identificat  338 cartuşe, de diferite calibre, 78 de materiale pirotehnice (pocnitori şi petarde), respectiv 3.680 de ţigarete cu timbru de  Republica Moldova.

De la domiciliile administratorilor, societăţile comerciale şi punctele de lucru ale acestora, poliţiştii au ridicat documente financiar-contabile, contracte de achiziţii şi documente extracontabile, (caiete, agende) prin care se ţinea o evidenţă paralelă, neînregistrată, asupra relaţiilor comerciale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite