Peste 400 de blocuri din Galaţi nu vor primi căldură la iarnă din cauza avariilor la subsol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul: pierderile de energie termică sunt uriaşe în subsoluri, din cauza că instalaţiile sunt nereparate de zeci de ani.Conducerea societăţii de distribuire a căldurii spune că nu mai este dispusă să suporte pierderile şi taie de pe lista de clienţi blocurile cu probleme.

Din cele 118 puncte termice din Galaţi, până în data de 4 octombrie, 59 dintre sistemele de încălzire erau deja încărcate total, iar alte 38 erau încărcate parţial, pentru probe la rece. Din cele 1.132 de blocuri ale căror instalaţii au fost încărcate, în cazul a peste 400 au fost sesizate avarii la subsolurile tehnice, motiv pentru care s-au sistat probele. Din experienţa anilor anteriori, numărul avariilor se va dubla în cazul în care instalaţiile vor fi umplute cu agent termic.   

„Din păcate, nu se poate da căldură prea curând nici în şcolile sau unităţile spitaliceşti, din cauză că trei sferturi dintre ele au branşament comun cu blocurile alimentate de pe aceeaşi ramură”, a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

George Cubasa, directorul societăţii de distribuire a căldurii, spune proprietarii apartamentelor ar trebui să nu mai aştepte „pomana Primăriei” şi să-şi repare singuri subsolurile blocului în care locuiesc.

„Este de bun simţ ca oamenii să pună mâna şi să-şi repare din timp  subsolurile. Scrie şi în lege lucrul acesta. Dacă vor să aibă căldură la iarnă, aşa este corect să se întâmple. Le-am zis toată vara să se apuce să-şi remedieze defecţiunile. M-am oferit chiar să le reparăm în rate, printr-un contract service. Degeaba. Eu am vorbit, eu am auzit. Îi doare drept în cot”, a spus directorul Apaterm.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite