Peste 100 de kilograme de peşte confiscate şi amenzi de zeci de mii de lei aplicate pentru pescuit ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii gălăţeni din cadrul serviciilor de Ordine Publică, Investigarea Infracţionalităţii Economice şi Rutier au efectuat mai multe controale, în perioada 26 -30 martie, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

109 poliţişti, sprijiniţi de reprezentanţi din cadrul A.N.P.A. - filiala Moldova şi  D.S.V.S.A. Galaţi, au legitimat 166 persoane şi au verificat 133 conducători auto. Oamenii legii au constatat cinci infracţiuni, dintre care două de transport, deţinere sau comercializare fără documente legale a peştelui sau produselor din peşte.

”Au fost aplicate 216 sancţiuni contravenţionale în valoare de 62.823 de lei, la punctele de lucru a  două societăţi comerciale din municipiul Galaţi fiind găsite 77 kilograme de peşte specia nisetru, 7,2 kilograme de medalion de somon, 12,5 kilograme de file de somon şi cinci kilograme de medalion de sturion, ce nu prezentau elemente de identificare, neputând fi efectuată trasabilitatea”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii au confiscat 149 de kilograme de peşte şi o plasă monofilament.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite