Pescuitul ilegal de pe Prut ia amploare! Poliţiştii de frontieră s-au confruntat chiar şi cu pescuit electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi din Republica Moldova au fost prinşi de poliţiştii de frontieră că pescuiau pe malul românesc, fără a deţine documente legale de trecere a graniţei. Mai mult, ei aveau şi un dispozitiv artizanal de pescuit electric.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni împreună cu colegii lor de breaslă de la Cahul au găsit pe Prut doi cetăţeni într-o barcă care desfăşurau activităţi de pescuit la malul românesc.

„În urma verificărilor specifice efectuate poliţiştii de frontieră din cele două ţări au stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetăţeni din Republica Moldova, cu vârstele de 24 şi respectiv 26 de ani şi au trecut ilegal frontiera pentru a pescui aproape de malul românesc al râului Prut folosind un dispozitiv artizanal electric conectat la un acumulator auto şi o plasă monofilament cu lungimea de 75 de metri”, ne spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia.

Poliţiştii de frontieră români au ridicat barca şi plasa monofilament în vederea confiscării şi au întocmit dosare penale celor doi bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, nedeţinerea licenţei de pescuit/autorizaţiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor în perioada de prohibiţie şi pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite