Pas important pentru legătura rutieră dintre Drumul Expres Brăila-Galați și Centura Galațiului

0
Publicat:

Investiție majoră în infrastructura de transport. Autoritățile au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui drum de legătură între viitoarea Centură a Galațiului și Drumul Expres Galați-Brăila.

Noul drum va face legătura cu Drumul Expres Galați -Brăila FOTO: Pro Infrastructura
Noul drum va face legătura cu Drumul Expres Galați -Brăila FOTO: Pro Infrastructura

Este un proiect complex din punct de vedere tehnic, care va face legătura între viitoarea Centură Mare a Galațiului, cea care pleacă din vama Giurgiulești și trece pe lângă lacul Brateș, și Drumul Expres Galați-Brăila.

„Practic, unește granița cu Republica Moldova și podul de peste Dunăre, astfel încât traficul greu să nu traverseze orașul sau să încarce fluxul de transport de pe DN2B și DN25. Acest drum de legătură va avea aproximativ 7 kilometri și va fi realizat de la zero. Astfel, vor fi patru benzi de circulație și un regim de trafic asemănător drumurilor expres”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Vor fi amenajate două subtraversări, cu lungimi de 65 și 100 de metri,  ale drumului național ce leagă municipiul Galați și localitatea Șendreni, precum și un tunel pe sub calea ferată, care va avea o lungime de 90 de metri și o lățime de peste 20 de metri.

De asemenea, va fi construit un pasaj cu o lungime de 375 de metri peste drumul de acces la halda de zgură.

Conform proiectului, vor fi amenajate și două noduri rutiere, iar rețelele de utilități, vechi de jumătate de secol, vor fi relocate. În plus, vor fi necesare și mai multe exproprieri. 

Pentru realizarea acestei investiții, Consiliul Județean Galați a încheiat un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va depune spre finanțare acest proiect în cadrul Programului Operațional de Transport.

Conform calculelor și estimărilor specialiștilor, valoarea investiției este de 547.022.691 de lei ( fără TVA).

Cea mai aglomerată șosea din județul Galați va fi extinsă la patru benzi

Cea mai aglomerată șosea din județul Galați va fi modernizată și extinsă. Este vorba despre un sector al drumului național DN25, care leagă orașele Galați și Tecuci.

Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiţii „Modernizare drum existent DN 25 între Galați-Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi”.

„Proiectul este extrem de important pentru județul Galați și se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, între Galați și Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi astfel încât traficul să se desfășoare pe patru benzi, ceea ce va presupune: amenajarea de girații la intersecția cu drumurile principale, reabilitarea și extinderea pasajelor de pe traseu, realizarea de trotuare și sisteme de colectare a apelor pluviale, realizarea unor parcări auto, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin proiectarea unor sisteme de preluare a acestora și evacuarea în afara părții carosabile și realizarea semnalizării rutiere orizontale și verticale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea totală a investiţiilor este de aproximativ 309 milioane de euro, fonduri europene obținute prin POIM- Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014- 2020.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite